Ingrediente necesare:
- 800 g macrou
- 2 cepe
- zeama de la 2 lămâi
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 2-3 foi dafin
- 300 ml vin alb
Ingrediente necesare pentru garnitură
- 400 g cartofi
- salată verde
- 1 legatura pătrunjel
Mod de preparare:
Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se aşează în tavă şi se condimentează cu sare, piper, foi de dafin, se stropeşte cu ulei, vin, apă şi zeama de la 2 lămâi şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la foc potrivit.
În acest timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei până devine sticloasă şi se lasă la rece. Cartofii se curăţă, se taie felii, se potrivesc cu sare, se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.
După ce s-a făcut macroul, se scoate pe un platou, se taie rondele şi se serveşte cu sosul de ceapă şi cartofii copţi. Se ornează cu frunze de salată verde şi pătrunjel verde.
Credit foto: ea.md