„Omleta a fost o parte importantă a dietei mele când eram mic. Era ceva rapid și ușor pe care tatăl meu ni-l pregătea. Ruleam aceste omlete în pâini plate sau le puneam între două felii de pâine prăjite într-o tigaie pentru a face un sandwich, apoi le mâncam-întotdeauna cu ketchup”, dezvăluie Jamie Oliver, pe blogul său.
Ingrediente: 20 g unt, la temperatura camerei, 3 ouă mari ecologice, bătute, 1 ceapă roșie sau albă mică, decojită și tocată mărunt, 2 ardei iuți verzi, tocați mărunt, 10 g rădăcină de ghimbir, decojită și tocată mărunt, un pic de coriandru proaspăt, tocat, 1 linguriță de semințe de chimen, ½ linguriță piper negru măcinat, 1 linguriță de coriandru măcinat. 1 linguriță de chimen măcinat, jumătate de linguriță turmeric măcinat, jumătate linguriță sare, 20 ml lapte integral (gras).
Jamie a explicat că ouăle se gătesc la o temperatură scăzută. „Nu vrem să gătim prea mult oul, vrem să fie mătăsos și galben auriu, iar omleta moale la mijloc”, spune acesta.
1. Se pune untul într-un castron mare împreună cu restul ingredientelor și se bate până se combină.
2. Se încălzește puțin unt într-o tigaie la foc mediu. Imediat ce se topește, adăugați amestecul de omletă și gătiți timp de 2 minute.
3. Cu ajutorul unei spatule, întoarceți omleta și gătiți-o încă 2 minute.
„Se mănâncă fierbinte, cu ketchup și pâine prăjită”, susține Jamie Oliver.