Această rețetă nu presupune folosirea de ingrediente de origine animală. Cu un truc puteți obține o supă cremă ușoară și catifelată, potrivită și persoanelor vegane și celor care au intoleranță la lactoză.
Ingrediente:
- 900 grame de dovleac deja curățat,
- 600 grame de cartofi,
- 2 căței de usturoi,
- 2 crenguțe de rozmarin,
- ulei de măsline după gust,
- ghimbir pudră și sare după gust,
- semințe de dovleac după gust.
Timp de preparare - aproximativ 20 de minute, porții - 4, dificultate - scăzută.
Mod de preparare:
Tăiați dovleacul și cartofii în bucăți mici. Clătiți și uscați bine rozmarinul. Usturoiul tocat se pune într-o tigaie mare cu puțin ulei și se călește ușor. Adăugați și crenguța de rozmarin.
Când usturoiul este auriu, scoateți crenguța de rozmarin și adăugați, în tigaie, dovleacul și cartofii. Acoperiți legumele cu apă, adăugați ghimbirul și fierbeți aproximativ douăzeci de minute, potrivit dcnews.ro.
Mixați legumele fierte cu un robot de bucătărie, obținând un piure. Piureul se pune înapoi în oală, se condimentează cu sare și se fierbe în continuare la foc mediu până se obține o cremă densă. Când este gata, adăugați semințele de dovleac și serviți supa cremă cât este fierbinte. Poftă bună!