Astfel, pentru prevenirea conjunctivitei, este recomandat:
- sa respecti cu strictete regulile de igiena: spalatul cat mai des pe maini cu sapun, pentru a preveni potentialele infectii la nivelul ochilor cu bacterii si virusuri;
- sa eviti folosirea produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase;
- sa acorzi o atentie sporita la contactul cu apa din piscina, stranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci.
Odata ce au patruns in organism, aceste microorganisme pot provoca o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele ingrijite exista pericolul de a contacta anumite infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante puse in apa.
- sa iti cureti cu atentie lentilele de contact inainte si dupa folosire pentru a nu ramane bacterii atasate de ele;
- sa eviti sa te freci la ochi in caz de mancarime, durere sau cand ai senzatia ca exista un corp strain in ochi, pentru a nu se infecta si mai rau zona.
In momentul in care infectia deja a aparut, evita automedicatia si adreseaza-te imediat unui medic sau mergi la un cabinet medical. De asemenea, daca cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie sa folosesti aceleasi asternuturi si prosoape pe care le-a folosit persoana respectiva.
Citeste si: Prelungeste viata mascarei tale cu acest truc inedit!
Tratament oftalmologic chirurgical: 3 intrebari pe care sa ti le pui inainte
Presbiopia te tine departe de activitatile cotidiene
Chirurgia oftalmologica - Avantaje si dezavantaje
Afectiunile oftalmologice: Cand este momentul potrivit pentru operatie?
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net