In cazul barbatilor, tinta tratamentului conform caruia dorinta sexuala ar creste, ar fi reprezentat de obtinerea erectiei. In cazul femeilor este mai complicat de atat. In aceasta situatie se va urmari ridicarea nivelului libidoului, adica a dorintei sexuale. Dar ce reprezinta dorinta sexuala? Stim bine ca penisul intra in erectie si vaginul se autolubrifiaza pentru actul sexual in sine, fizic vorbind. Insa cand discutam despre dorinta sexuala intram in sfera psihicului.
Drept urmare, dorinta sexuala nu tine doar de medicina, ci si de psihologie. Asadar, daca medicii sprijina acceptarea unui medicament cu rol de crestere a libidoului in cazul femeilor, se pare ca psihologii nu sunt de acord cu acest aspect.
Psihologic vorbind, dorinta sexuala, spre deosebire de masturbare, nu reprezinta eliberarea de niste tensiuni, ci reprezinta dorinta de a fi cu cineva anume atat emotional, cat si fizic.
Daca unii specialisti pariaza pe vanzarea-record a medicamentului cu proprietatea de a mari libidoul femeilor, de cealalta parte, alti specialisti sustin ca medicamentul nu va avea acest efect. Sunt tari in care femeile, conform statisticilor, au un nivel foarte scazut al libidoului, dar sunt si tari in care conform aceleasi metode de masurare, femeile nu au probleme cu libidoul.
Desigur, alte aspecte problematice care ar putea aparea sunt frecventa consultului medical care este si acum o problema, dar si dorinta de a incerca acest medicament, cu atat mai mult cu cat s-ar putea achizitiona fara prescriere medicala.
Tensiunea din cuplu poate aparea cu usurinta in cazul in care medicamentul pentru ridicarea libidoului va fi usor de achizitionat. Exista posibilitatea ca in multe cupluri sa se discute despre achizitionarea lui in vederea tratarii eventualelor probleme de acest gen din cuplu, fara a verifica intai daca este vorba despre o problema medicala, una psihica sau una emotionala.
Citeşte mai mult pe bebee.ro.