1. Îți fură energia vitală
După comunicarea cu un astfel de om te simți lipsit(ă) de energie. Nu poți comunica cu el, nu te poți pune de acord și nici nu-ți poți apăra punctul de vedere. Are trăsăturile unui tiran și este absolut sigur de perfecțiunea sa. Orice ai face pentru el, nu i se potrivește. Un astfel de vampir va suge din tine totul și tot nu va fi mulțumit.
2. Creează mereu conflicte
Omul „toxic” are multe conflicte cu cei din jurul său. El poate începe un conflict din orice motiv. Nu cunoaște cuvântul „prietenie”. Poate pune capăt unei relații și arunca cu noroi pe ea. Nu prețuiește relațiile, nu are prieteni adevărați.
Nu te apreciază și nu te prețuiește. Dacă vă despărțiți, imediat te va critica.
3. Bârfește
Omul ”toxic” tot timpul discută și condamnă pe cineva. În prezența ta poate fi dulce și sincer, iar pe la spate va scuipa imediat. Ar fi mai bine să stai departe de această persoană și să nu o lași să se apropie de tine.
4. Are întotdeauna dreptate
Acest om își va dovedi mereu și peste tot nevinovăția. El este mai bun, mai inteligent, mai înțelept și mai talentat decât toți. Nu înțelege semnificația cuvântului „compromis”. Pentru că nu va ceda niciodată, nimănui.
4. Schimbări frecvente de dispoziție
Un alt semn al omului „toxic” este schimbarea bruscă a stării de spirit. Nu înțelegi niciodată ce se poate întâmpla după câteva minute. Un astfel de ”leagăn emoțional” este greu de suportat, mai ales dacă ești o persoană calmă și pacifistă.
5. Întotdeauna neagă totul
Oamenii toxici nu sunt capabili să accepte opinia străină. Și negarea lor de obicei nu conține argumente raționale. Acești oameni urăsc schimbarea cel mai mult. Ei sunt gata să se agațe de tot ce este vechi. Dacă te-ai ciocnit cu un astfel de personaj, va fi foarte greu să-i demonstrezi nevoia de schimbare.
6. Indiferența
Omul „toxic” nu știe să manifeste compasiune. S-ar putea să te întrebe ce mai faci, dar răspunsul tău nu îl va interesa. La fel se întâmplă dacă îți vorbește despre ceva și parcă te încurajează să iei o anumită poziție, să-ți exprimi opinia. Dar de îndată ce începi să vorbești, se poate întoarce, poate pleca sau începe o conversație cu alte persoane, potrivit relații.net.
Te indispui și nu înțelegi care este problema. Începi să te învinovățești sau te consideri plictisitor și nu interesant. Și acest lucru este greșit – pentru că nu este vina ta, ai de-a face cu o persoană „toxică” care nu este interesată de părerea ta.