În acest articol vei găsi rezolvarea situațiilor neplăcute din lunile călduroase și vei afla cum să te bucuri din plin de sezonul estival.
1. Transpirație urât mirositoare
Transpirația urât mirositoare de pe picioare și axilă îți poate strica vara complet. Cele mai bune idei de a evita acest lucru este să porți șosete și haine din materiale naturale, precum in, bumbac sau piele, să îți schimbi ținuta în fiecare zi și să faci cel puțin un duș pe zi, mai ales pe caniculă. O altă metodă eficientă de a opri transpirația este să înlocuiești cafeaua cu ceai verde. În plus, ia-ți suficient timp când alegi un deodorant, pentru ca acesta să fie potrivit pentru tine.
2. Arsuri de la lama de ras
După epilare sau ras poate apărea o iritație enervantă mai ales dacă în sezonul rece acest obicei este mai rar sau dacă ai pielea sensibilă. Pentru a reduce roșeața, umflătura și mâncărimea, amestecă câteva picături de ulei de levănțică cu o loțiune after shave și aplică soluția pe zona iritată. Alternativ, poți pisa câteva căpșuni, pe care să le amesteci cu crema ta normală, după care să o lași puțin să acțione, iar în final să te clătești cu apă caldă.
3. Frecarea pulpelor
Dacă îți place să porți fuste scurte sau pantaloni scurți și să mergi mult pe jos, cu siguranță te-ai opărit cel puțin o dată. Pentru a scăpa de usturime, folosește creme cu vitamina C și E sau extract de castravete și fă un duș zilnic, dar folosește cu grijă săpunul în zonele respective. Când faci baie folosește apă călduță și nu pune gheață, ca să nu te arzi mai tare.
4. Țânțari
Țânțarii și alte insecte îţi pot strica buna dispoziţie când aterizează în paharul de vin sau bere și te scot din sărite cu bâzâitul, dar pentru a le ține departe de casă poți folosi mai multe trucuri. Folosește palete de silicon sau perdele speciale cu care să acoperi ușile și geamurile, apoi cumpără un spray care să conțină ulei din arbore de ceai sau ulei de eucalipt. Citronella și scorțișoara țin la depărtare țânțarii și poți pune câteva picături într-un odorizant de cameră. Dacă stai la curte și ai o piscină ar fi bine să o cureți periodic, ca apa să nu apuce să se învechească și să atragă insecte.
5. Praful
Praful intră pe o fereastră lăsată deschisă și provoacă diverse alergii și chiar astm. Pentru a-ți menține casa curată și organismul sănătos, dă cu aspiratorul cel puțin o dată pe săptămână, schimbă așternuturile săptămânal și folosește cârpe de șters praful curate. În plus, periază-ți frecvent animalele de companie și dă mereu cu mopul, iar dacă ai un copil cu alergii, ține jucăriile din pluş într-o pungă, la frigider, timp de 48 ore înainte de a i le da să se joace, pentru a împiedica apariția acarienilor.
6. Toxiinfecții alimentare
Diareea, greața și voma sunt simptome obișnuite de toxiinfecție alimentară, deoarece vara riscul de a consuma alimente care nu au fost păstrate în condiţii potrivite este mai mare. Oamenii pun pe grătar aproape orice și mâncarea se poate altera din cauza căldurii. Dacă simptomele tale sunt relativ ușoare, va trebui doar să bei multă apă și să te odihnești. În schimb, dacă prezinți simptome pe termen îndelungat sau observi sângerări ar trebui să te duci la medic, iar până atunci, te vor ajuta sucul de roșii, pepenele și măslinele, care sunt bogate în antioxidanți ce te vor ajuta să cureți din organism toxinele. Pentru a preveni otrăvirea, trebuie să speli bine fructele și legumele, să mănânci numai alimente proaspete și să renunți la mâncarea procesată excesiv. În plus, fii atentă mereu la culoarea și mirosul alimentelor consumate.
7. Piele uscată
Pielea uscată, provocată de temperaturile ridicate, cauzează mâncărimi, crăpături, riduri și schimbări de culoare a tenului, iar dacă lucrezi cu chimicale sau într-un mediu încins, lucrurile se agravează. Pentru a împiedica această situație, folosește numai geluri de duș hidratante în locul clasicului baton de săpun. Aplică o cremă potrivită vârstei tale și curăță pielea în mod regulat cu o loțiune cu acid salicilic. Nu uita să te dai cu cremă de protecție solară, să porți ochelari de soare și să nu fumezi, pentru că acest obicei nociv împiedică circulația corespunzătoare a sângelui. În plus, cumpără un umidificator pentru camera principală în care stai cel mai mult timp și îmbracă-te numai cu țesături naturale.
8. Arsuri solare
Arsurile solare apar din cauză că nu îți protejezi pielea într-o zi călduroasă, dar raze UV există și când este înnorat. Pentru a le evita, acoperă-te de haine ușoare și poartă o șapcă sau pălărie, dă-te cu loțiune de protecție solară la fiecare două ore și chiar mai des dacă ești la piscină sau la mare și nu uita să bei suficientă apă. Dacă te-ai ars, dă-te cu cremă care conține camfor, aloe sau mentol și folosește comprese reci sau dacă zona afectată este prea extinsă, apelează la un doctor.
Cum rezolvi 8 probleme estivale de care se loveşte toată lumea
Vara este un anotimp minunat, dar vine cu anumite probleme fix în momentele în care vrei să te relaxezi mai tare.