Potrivit acesteia, din dieta persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme n-ar trebui să lipsească anumite alimente.
”Alimente cum ar fi: zarzavaturile, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, ciupercile de toate felurile, fructele, semințele, busuiocul, sunt surse bogate de carbohidrați complecși, care au un efect ușor sedativ deoarece cresc secreția de serotonina, neurotransmițătorul care induce somnul. Din copilărie știm cu toții că un pahar cu lapte băut seara, înainte de culcare, este unul dintre cele mai eficiente remedii ale insomniei. Laptele conține triptofan care, prin transformarea sa biochimică în serotonină, induce somnul și previne trezirea precoce.”, a explicat ea, potrivit Antena 3.
”Salata verde are o reputație foarte bună de luptător împotriva insomniei. Acest lucru se datorează unor substanțe cu structura similară opioidelor care sunt prezente în salata. Așadar, salata verde ar trebui sa facă parte constant din cina zilnică alături de legume, kiwi, nuci si peste. Toate aceste alimente conțin vitamina B3 sau niacin, care este implicată în sinteza serotoninei si promovează un somn odihnitor. Amestecat cu zeama de lămâie, sucul de salată poate fi o băutură delicioasă, care induce în mod efectiv somnul.”, a mai explicat ea, potrivit sursei citate.
Ce alimente ar trebui evitate:
Există, bineînțeles, și alimente și substanțe care trebuie evitate de către persoanele afectate de insomnie: cafeaua, ceaiul negru, cola, alcoolul, nicotina, ciocolata, alimentele condimentate, aditivii alimentari, alimentele conservate, sarea și zahărul în exces. Sensibilitatea la aceste stimulente variază de la o persoană la alta, astfel încât există persoane care ingerează o cantitate nesemnificativă de ciocolata sau de cafea chiar decafeinizată și care nu pot dormi. Alcoolul spre exemplu, este o substanță care afectează calitatea si durata somnului; prin ingerarea acestuia se eliberează adrenalina și se blochează transportul triptofanului spre creier și scade astfel nivelul de serotonină.