Totusi, atunci cand vine vorba despre camerele lor, trebuie sa amenajezi constant decorul pentru a reflecta gusturilelor in continua schimbare. Daca vrei sa scapi fara bataie mare de cap, iata cateva sfaturi cu privire la cum anume sa proiectezi dormitorul copilului, in asa fel incat sa ii reflecte acestuia personalitatea.
Investeste in mobilier de durata
Intotdeauna cauta piese de mobilier pe care ai vrea sa le tii in casa ani la rand. Un pat cu birou incorporat ar fi o idee geniala, poate un pat supraetajat in care sa doarma prietenii cand vin in vizita la copilul tau si un sifonier suficient de mare incat sa incapa toate hainele celui mic.
Opteaza pentru mobilier multifunctional
Nu te opri la un dulap standard, opteaza mai degraba pentru unul pe care il poti folosi nu doar pentru depozitat haine, ci pentru ca cel mic sa in poata folosi si in viata de zi cu zi, la activitatile pe care le intreprinde pentru scoala sau care sa il ajute saisi dezvolte creativitatea.
Alege un design neutru
Orice proiect de design ai avea in minte, nu uita ca pardoseala, piesele de mobilier si culoarea vopselei, se deterioreaza mai repede decat te-ai putea astepta. Alege culori calde, primitoare, eventual care se curata prin spalare si care sa mearga mana in mana cu mobilierul, care ar fi bine sa fie unul clasic.
Adauga personalitate prin intermediul accesoriilor
Camera copilului nu trebuie sa fie lipsita de personalitatea. Din contra, incurajeaza-ti copilul sa isi puna amprenta in camera in care petrece cel mai mult timp si de care este legat inca de la nastere. Adauga elemente cum ar fi covoarele, pernele sau tablourile. Daca este pasionat de ceva anume, lasa-l sa aduca asta in camera lui. Spre exemplu, daca ii place sa se dea cu skateboard-ul, poti sa ii faci cateva rafturi din skate-uri vechi, pe care sa isi puna lucrusoarele de suflet.
Pastreaza-ti copilul implicat
De vreme ce vorbim de camera copilului, este clar ca cel mic trebuie sa fie implicat in toate activitatile care tin de decorarea, amenajarea si curatenia locului in care isi petrece mare parte din timp. Discuta cu el, negociaza si da-i voie sa se implice cat mai mult in amenajarea spatiului.
Cand vine vorba de copii, nimic nu este permanent. Acestia isi schimba alimentele preferate si stilurile la fel de usor cum bate vantul. Fii pregatita pentru atunci cand cel mic iti cere o schimbare si ia in calcul de fiecare data ideile lui. Poti face lucruri mari cu bani putini, fara sa fii nevoita sa petreci prea mult timp din timpul tau liber.
Citeste si:
Afla de la experti secretele gradinaritului si diverse tehnici creative
"N-am stofa de sotie" - Manifest impotriva casatoriilor aranjate
Adela Parvu te invata cum sa combini decoratiunile si obiectele ornamentale