Pentru a începărta cu succes grăsimea de pe grătar, e indicat să îl cureţi după ce l-ai încălzit puţin în prealabil. Astfel, grăsimea se va înmuia şi va fi mai uşor de îndepărtat.
Foloseşte o ceapă - dacă nu eşti acasă, ci în mijlocul naturii, dar vrei să cureţi grătarul înainte de a pune carnea pe el, foloseşte o ceapă taiată pe jumătate pentru a-l degresa.
Foloseşte bere şi un ziar - toarnă o jumătate de sticlă de bere pe grătarul încins, apoi foloseşte un ziar pentru a îndepărta rezidurile.
Foloseşte pastă de bicarbonat de sodiu - pentru o degresare completă a grătarului, fă o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă. Acoperă grătarul cu pasta obţinută, las-o să se usuce, apoi foloseşte o perie pentru a o îndepărta. Încinge apoi grătarul pentru a te asigura că se topesc rezidurile pastei folosite.