Asigura-te ca bradul tau este rafinat si clasic, decorandu-l cu eleganta. Vei avea nevoie de timp pentru a pune totul la punct, buget pentru ornamente si de un plan pentru decorare.
1. Alege un brad
Bradul tau este panza pe care lucrezi, asa ca este important sa alegi unul de calitate, intrucat ornamentele nu fac decat sa il infrumuseteze. Unii oameni prefera sa priveasca si sa miroasa un brad adevarat, in timp ce altii se bucura de cei artificiali care sunt mult mai practici. Regulile casei tale dicteaza, de asemenea, ce brad trebuie sa achizitionezi. Ai grija sa alegi un brad care are coroane bogate si un suport de brad rezistent. Daca optezi pentru un brad artificial, te-ai putea orienta pe unul care are luminite in el deja.
2. Alege o combinatie de culori
Ramai la o schema de culori care iti va face bradul sa arate coeziv si complet. Gandeste-te ce combinatii de culori folosesti, ca sa nu para ca ai luat bradul din alt peisaj. Ai grija sa fie in deplina armonie cu restul camerei. Poti opta pentru culori clasice ca rosu si verde. Accentueaza verdele bradului cu ornamente rosii, fundite si ghirlande. Daca nu, poti sa alegi culorile iernii, ca albastru, argintiu si mov sau cele metalice, ca auriu, argintiu sau bronz. De asemenea, merg si culorile reci cu subtonuri de albastru sau calde, cu subtonuri de rosu.
3. Alege o tema
Unele persoane aleg o tema specifica pentru craciun, ca ingerasi, spargatorul de nuci sau fulgi de nea. O tema va reusi sa faca din bradul tau piesa de rezistenta greu de combatut de alti brazi. Anul acesta se poarta si ornamentele ce imita fructele, ornamentele din fructe uscate sau din scortisoara.
4. Creeaza propriile ornamente
Daca iti place sa creezi lucruri, te poti ocupa si de decoratiunile pentru pomul de Craciun. Daca nu esti adepta ornamentelor de la supermarket pe care le foloseste toata lumea, poti creea ceva inedit acasa si, cu siguranta nici nu te va costa mult. Te poti folosi de sugestiile de ornamente de brad de pe feminis.ro.
5. Opteaza pentru instalatii cu luminite mici
Beculetete reusesc sa ii ofere bradului tau o finete aparte, un aer rafinat. Aminteste-ti intotdeauna ca intalatia este facuta pentru a-ti accentua bradul, nu pentru a fi observate.
In ceea ce priveste etapele de ornare, trebuie sa respecti cativa pasi esentiali.
VEZI AICI PASII pe care trebuie sa ii respecti cand decorezi bradul de Craciun.
Citeste si:
Sfaturi de la experti pentru decorarea mesei de Craciun
8 decoratiuni pentru scaune de Craciun
In asteptarea lui Mos Craciun: Cum sa iti decorezi ferestrele de Craciun
Idei de petreceri pentru copii de Craciun
Pasul 1- Asaza luminile
Este partea cea mai solicitanta, asa ca fa-o corect. Pune instalatia de la varf la baza, si impinge-o pe crengi ca sa ascunzi cablul. Fa o proba cu lumina, indeparteaza-te de brad si priveste fiecare defect, noteaza-l si ia-o de la capat daca e necesar.
Pasul 2- Pune ghirlandele si funditele
Se poarta ghirlandele fine si micute, nu cele pompoase. De asemenea, sunt recomandate funditele si globurile mici, care dau o finete aparte pomului de Craciun, comparativ cu cele mari care ii dau un aspect mai sobru.
Pasul 3- Pune un varf de brad
Opteaza pentru o stea, un ingeras, un arc frumos, frunze sau fructe de padure, fulg mare de zapada sau crucea lui Iisus.
Pasul 4- Adauga globuletele
Intrucat sunt cele mai usor de agatat in brad ornamente, acestea trebuie lasate la final. In functie de spatiile goale de pe crengi, adauga ornamentele. In cazul in care ai animale de companie, evita sa incarci prea mult partea de jos a bradului. Daca iti plac dulciurile, poti sa pui in loc de globulete, acadele, bomboane si alte dulciuri preferate.
Citeste si:
Iarna asta decoreaza terasa casei in stil rustic
Cum sa-ti decorezi casa de Craciun fara sa apelezi la kitsch-uri