Si daca nu suntem unul dintre cele mentionate mai sus, ce putem face? Ei bine, daca vrei sa ai o casuta in care spatiul sa nu fie un punct in minus, atunci iata cateva sfaturi pe care le-ai putea urma pentru a economisi spatiu.
Un prim sfat ar fi sa economisesti spatiul prin mobilierul pe care il folosesti. Utilizeaza piese de mobilier care se pot suprapune, acoperi, surclasa in ierarhia importantei intrebuintarii acestora in locuinta. Foloseste patul care intra direct in dulap sau birou care se strange si devine televizor. Nu este greu si nici kitschios daca folosesti combinatiile potrivite. Nu-ti fie frica de combinatii, este la fel ca si trendul acestui an in moda: combinatii din diferite tipuri de imprimeuri intr-o singura tinuta si cu pantofi colorati.
Patul care intra in debara a aparut in America inca de la inceputul anilor '80, cu intentia de a ajuta oamenii sa foloseasca practic spatiul din casa, fara a renunta la lucrurile proprii. Pe deasupra, daca folosesti mobilierul potrivit, nu iti vei zgaria podeaua sau nu iti vor cadea asternuturile de pe pat atunci cand vei strange patul.
De asemenea, ai putea folosi, in bucatarie, mobilier care sa gazduiasca in interiorul acestuia locuri bine definite pentru fiecare ustensila si masinarie pe care o folosesti. De exemplu, ai putea pune cuptorul cu microunde intr-un dulap, astfel va trebui doar sa deschizi usa dulapului pentru a ajunge la acesta. La fel ai putea face cu vasele pe care le-ai spalat. Foloseste spatiul din dulapul care se afla deasupra chiuvetei, astfel nu va trebui sa achizitionezi un suport unde sa pui vasele sa se usuce.
Nu folosi mobila foarte mare, nu te vei descurca intr-o casa mica si cu mobila mare. Gaseste obiectele de mobilier care sa se potriveasca locuintei tale cu dimensiunile ei. Ai mai putea lasa incaperea sa respire si te foloseti de pereti. In loc de o masuta de cafea de podea, folosete una care sa coboare din perete sau dintr-o parte a mobilierului. La fel ai putea face si cu biblioteca sau televizorul.
Foloseste pereti falsi. Un alt sfat ar fi sa folosesti un strat de pereti falsi, in special in baie daca nu ai prea mult spatiu. Creeaza in interiorul peretilor baii un spatiu pentru sampon, balsam, gel de baie, sapun, burete, sarea de baie si orice altceva mai folosesti. Totodata, ai putea ca deasupra chiuvetei sa pui dulapiorul cu etajera si cu oglinda in interiorul peretelui. Cand vei deschide usa dulapiorului vei avea toate produsele pe care le folosesti in mod normal, cum ar fi periuta de dinti, paharul de baie, pasta de dinti, apa de gura, ata dentara, creme, peria de par si oglinda in spate acestora.
Nu crede ca daca nu traiesti intr-o vila nu iti vor incapea toate lucrusoarele. Pune in practica fiecare colt al locuintei. Daca ai un pic de spatiu intr-o parte si nu este la vedere, utilizeaza-l, nu-ti fie frica. In cazul in care ai scara in casa, foloseste spatiul din interiorul acesteia pentru a-ti depozita pantofii, de exemplu, astfel nu vor fi expusi la usa ca intr-un magazin de pantofi. In interiorul dulapurilor, ai putea folosi umerasele care se pliaza si pe care poti atarna haine in straturi.
Foloseste carlige, pune-le pe usa de la dormitor, de exemplu, astfel iti vei aseza diverse tinute pe cate un carlig, iar la baie iti poti lasa halatul dupa ce ai iesit de sub dus. La fel poti face si in interiorul dulapurilor, pune cateva carlige pe fiecare usa mai mare si aseaza lucruri mai mici, care sa nu faca sa se dezmembreze usa din balamale. Asa nu vei avea lucrurile aruncate si imprastiante in toata casa, iar spatiul va fi si mai mult.
Din nou, nu trebuie sa fie totul inghesuit pentru a arata ca si cum totul este stramt si neincapator, trebuie doar sa gasesti o intrebuintare fiecarei parti din caminul tau sa fie bine organizat si mai ales confortabil si primitor. Daca tu nu te simti bine in propriul tau lacas, atunci cine sa o faca?!
Sursa foto: homedit.com