Daca de Craciun tot ce iti doresti este sa ai grija de cei dragi si sa eviti abuzul de alcool dar si de mancare, cei de la BBC te sfatuiesc sa le spui frumos si subtil faptul ca sunt "grasi si ca ar trebui sa slabeasca". O astfel de conversatie nu este placuta, evident, dar daca folosesti un ton neagresiv, s-ar putea si sa ajuti pe cineva sa evite probleme de sanatate cauzate de mancatul in exces in preajma sarbatorilor.
Studiile arata ca o mare parte din oameni nu si-ar dori sa spuna unui apropiat ca trebuie sa slabeasca sau ca mananca prea mult, pentru a nu-i rani senimentele si pentru ca nu vor ca acest lucru sa sune ca un repros. Exista o metoda buna de a ajunge la rezultatul dorit: incurajeaza-i pe cei dragi sa devina mai activi, sa manance mai sanatos si sa inlocuiasca bauturile dulci cu apa.
Nu trebuie sa uitam nici faptul ca aceasta sarbatoare de iarna, Craciunul, este o perioada foarte sensibila din punct de vedere emotional, in care toate elementele trebuie echilibrate si evitat orice fel de exces.
Feminis iti ofera o serie de sfaturi in acest sens:
1. Daca ai tinut post, recomandat este sa mananci cate putin din fiecare, la intervale scurte de timp.
2. Incearca sa consumi doar produse traditionale de Craciun. Dupa friptura aceea delicioasa, evita mancatul de junk-food cand iesi in oras cu prietenii.
3. Un pic de miscare nu strica: iesi la o plimbare dupa masa si relaxeaza-te.
4. Consuma citrice! Sucul de portocale si limonada fac minuni dupa o masa mai grea, bogata in grasimi.
5. Evita combinarea alimentelor. Intre masa si desert ia o pauza de discutii alaturi de familie.
Citeste si:
Meniu festiv pentru masa de Craciun
Mancatul moderat stimuleaza creierul
Cori Gramescu recomanda: Cum sa avem o masa de Craciun sanatoasa