Ingrediente:
- 200 gr făină
- 1 ou
- 400-450 ml lapte
Mod de preparare:
Amestecă cele trei ingrediente, dar foarte bine. Respectând cantitatea de ingrediente, vei obţine o compoziţie care nu e nici prea subţire, nici prea groasă. De ce să nu pui zahăr în compoziţie? Ei bine, chef Florin Dumitrescu spune că zahărul se va carameliza în tigaie, din cauza temperaturii, iar acest lucru va împiedica sau va îngreuna întoarcerea foii de clătită. Apoi, conform bucătarului, urmează testul polonicului, care este foarte important.
„Aluatul trebuie să curgă din el, să nu fie prea gros și nici prea subțire. Clătita, dacă pare că e ceva așa simplu, ei bine, nu e. Nu degeaba în Franța sunt și universități pentru clătite. Școli de clătite la nivel de academie, atât de artă este clătita. După ce aluatul este gata, începe să prăjești clătitele”, a menţionat chef Florin Dumitrescu, potrivit bzi.ro.
Se ia câte un polonic din compoziţie şi se pune în tigaia încinsă. Vasul trebuie să fie încins, dar nu foarte tare. De ce? Pentru că rişti să se ardă untul cu care ai uns tigaia în prealabil.
Ulterior, poți alege să umpli clătitele cu dulceață de afine ori cremă de ciocolată, în funcție de preferințe.