Din fericire, cunoașterea câtorva trucuri îți vor îmbunătăți semnificativ experiența în bucătărie și te vor face să te simți ca un maestru.
1. Curățarea usturoiului
Petru a curăța usturoiul fără a face mizerie trebuie doar să bagi toată căpățâna în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, ca atunci când o scoți să se desprindă ușor coaja.
2. Curățarea ghimbirului
Poți îndepărta coaja de pe ghimbir folosind marginea unei linguri.
3. Coacerea peștelui
De obicei, peștele se lipește de grătar și se rupe când încerci să-l întorci. Pentru a împiedica accidentele, pune bucata de pește pe câteva felii de lămâie și așa vei avea o aromă foarte plăcută și se va desprinde mai ușor.
4. Reîncălzirea pizzei
Pizza reîncălzită nu are același gust ca cea proaspătă, dar dacă faci această operațiune cum trebuie va fi ca și nouă. Pune bucățile de pizza în cuptorul cu microunde, alături de un pahar cu apă și pizza va ieși moale.
5. Folosește două farfurii ca să tai roșiile cherry dintr-o singură mișcare
Dacă faci o salată și trebuie să tai mai multe roșii cherry, le poți prinde pe toate între două farfurii, ca să folosești cuțitul o singură dată.
6. Cum să tai ceapa fără să plângi
Îngheață cepa îaninte de a o toca, ca să nu-ți mai dea lacrimile.
7. Ceaiurile se prepară diferit
Chiar dacă pare banal, citește instrucțiunile de preparare de pe cutiile de ceai, deoarece în funcție de sortiment, fiecare ceai necesită o anumită temperatură și un anumit timp de infuzare.
8. Păstrarea bananelor
Pune un pic de folie alimentară în jurul cozilor de banane dacă vrei ca acestea să reziste mai mult cu până la 5 zile.
9. Ce să faci dacă ți-a căzut coajă de ouă în tigaie
Folosește-te de coaja rămasă întreagă ca să culegi eventualele mici bucățele de coajă ce ți-ar fi putut scăpa în cratiță.
10. Prepararea chiftelelor pentru burgeri
Când sunt puse pe grătar, majoritatea chiftelelor pentru burgeri se usucă, dar poți împiedica acest lucru dacă pui în centrul lor un cub de gheață.
11. Tăierea puiului
Folosește foarfecile de bucătărie ca să tai mai ușor partea de pui unde ți-e greu să dai cu un cuțit.
12. Hârtie de copt pentru brioșe
Înainte de a pune compoziția în formele de chec, cozonac sau brioșe, pune două folii de aluminiu sau hârtie de copt, una pe lungime și cealaltă pe lățime, și lasă marginile mai lungi. Aceste margini, care ies din tavă, le vei putea folosi pe post de mânere și așa vei reuși să scoți preparatele din tavă fără a le fărămița.
13. Ce faci cu un pui prea rumenit
Dacă ai lăsat din greșeală prea mult timp puiul în cuptor și acum este uscat tot, poți turna peste el supă de pui sau apă fierbinte, ca pielița să se înmoaie.
14. Cum să răcești rapid băuturile
Înfășoară un prosop ud în jurul dozelor sau sticlelor de băutură, apoi bagă-le la congelator câteva minute, dacă vrei să le răcești mai repede.
15. Păstrarea fursecurilor
Dacă pui o felie de măr în borcanul de fursecuri, acestea vor absorbi zeama din măr și le vei putea consuma oricând fără efort, deoarece vor fi mai moi.
Cum să fii un star în bucătărie
O vorbă din bătrâni spune că „drumul către inima unui bărbat este prin stomacul lui”, deci abilitățile culinare sunt importante pentru oricine, de la cele care stau singure, dar vor, la un moment dat să cucerească pe cineva, până la părinții care au o familie de întreținut.