Ce poți face pentru a depăși frica, află mai jos:
1. Nu ezita prea mult.
Este deosebit de dificil să te hotărăști atunci când îți este frică de un refuz. Dar curajul și determinarea noastră au o calitate ciudată – în timp se topesc. Și cu cât aștepți mai mult, cu atât îți rămâne mai puțin.
Deci, dacă ai decis să vorbești cu cineva sau, dimpotrivă, să clarifici lucrurile și să pleci, nu aștepta – fă-o.
2. Concentrează-te pe trecerea pragului
Dacă urmează să ai o conversație neplăcută cu cineva din familie, stabilește-ți ce vrei să spui și la ce rezultat vrei să ajungi. Apoi, pentru o vreme uită de asta și concentrează-te doar pe rostirea primei fraze.
Unii oameni nu-și pot aduna curajul săptămâni întregi pentru a spune: „Trebuie să vorbim”. Nu-ți face griji cum va decurge conversația. Să începi – înseamnă să câștigi lupta pe jumătate, potrivit relații. net.
3. Nu-ți fie teamă de interviuri sau discursuri în public
Dacă nu vorbești prea des în fața unui public numeros, începe cu unul mic. Întreabă trecătorii cum să ajungi într-un anumit loc și fă-o de mai multe ori. Acționează în ciuda fricii, foarte curând ea va trece. Ceea ce contează – este numărul de repetări.
Obișnuiește-te cu sunetul vocii tale, cu faptul că ești ascultat și ți se răspunde.
4. Gândește-te cât de bun vei fi după aceea
Atunci când ezităm să abordăm problema – ne epuizăm. Amintește-ți de senzațiile pe care le aveai după un examen școlar. Punând capăt în cele din urmă sarcinii care te sperie, vei experimenta aceeași libertate.
5. Imaginează-ți câte uși noi ți se vor deschide
Acest lucru este valabil în special atunci când nu te poți despărți de ceva. Cum să închei o relație care continuă prin inerție? Cum să ai curajul să-ți schimbi viața dacă ești înconjurată de mobilier vechi inconfortabil, într-un loc care nu îți place? Schimbările îți vor lua mult timp și resurse, dar rezultatul îți va aduce ușurare.