1. Oferă-i partenerului/partenerei timp personal
Nu este nevoie să-i ceri să se implice constant în interesele, treburile tale. Fiecare dintre noi are nevoie de timp pentru a comunica cu prietenii, rudele, pentru a rezolva problemele cotidiene, negocierile de muncă sau pentru a se pregăti pentru o afacere importantă. Dacă omul drag este ocupat cu ceva, nu trebuie să-l distragi. În acest moment, trebuie să ai grijă de tine, să te odihnești etc.
2. Hobby-urile
Rareori bărbații și femeile au aceeași pasiune sau hobby. Asta nu înseamnă că hobby-ul altuia este o pierdere de timp. Dacă activitatea respectivă îl ajută să se relaxeze, să se concentreze sau să câștige recunoaștere într-un alt domeniu – acest lucru trebuie respectat, potrivit relații.net.
3. Opinia personală
Mulți parteneri așteaptă o coincidență completă de opinii. Dar fiecare are propria percepție asupra lumii, propria mentalitate, cultură, educație. Să nu-ți exprimi opinia provoacă tensiune nervoasă și poate duce la scandal. De aceea oamenii sunt interesanți unii pentru alții, pentru că abordează situațiile diferit.
4. Slăbește controlul
Apelurile și mesajele constante pentru a afla unde, cu cine și ce face partenerul, sunt deranjante. Ele obligă omul să evite răspunsul și să mintă. Poate că există domenii ale vieții pe care partenerul vrea să le lase doar pentru el. La urma urmei, el nu este proprietatea cuiva. Dacă dorește, îți va povesti detaliile.
5. Respectă dorințele partenerului
Adesea, doi oameni care trăiesc împreună au bioritmuri diferite. Cineva este activ dimineața, iar cineva seara. Nu trebuie să-l forțezi să aspire și să spele vasele împreună cu tine sau să se trezească devreme pentru a alerga. Poți lăsa o parte din treburile casnice pentru partener, când are dorința și puterea să le facă. Ar putea să nu aibă chef, să fie bolnav sau chiar să fie obosit de rutină.