Ce poți să faci ca să-l uiți pe fostul partener, află mai jos:
1. Faza de revizuire
Sigmund Freud scria despre cât este de important ”să-ți smulgi energia psihică de obiectul iubit, dar acum pierdut”. Însă pentru a ieși din durere, trebuie mai întâi să te predai valului. Nu te abține, permite-ți să fii tristă, amintindu-ți de toate lucrurile strălucitoare și bune care sunt asociate cu persoana plecată, amintește-ți și de lucrurile nefinisate – nemulțumirile nerostite, sentimentul de vinovăție, planurile comune neterminate.
2. Faza de eliminare
Atunci când prima etapă a pierderii se va diminua, încearcă să scapi brusc, fără milă de lucrurile și fotografiile fostului partener (este și mai bine dacă îi întorci totul!), interzice-ți să te uiți pe paginile sale de pe rețelele sociale, să suni prietenii comuni pentru a obține informații. Acest lucru, cu siguranță va dura ceva timp. Atunci când încetezi să contactezi cu obiectele care îți amintesc de fostul, vei fi gata pentru eliberare, potrivit relatii.net.
3. Faza de separare
Psihologii numesc a treia fază a eliberării – separarea finală. Este de parcă în memoria ta încep să curgă două fluxuri de viață – prezentul și trecutul. La un moment dat, descoperi brusc că ești capabilă să privești înapoi fără durere, fără să simți furie și resentimente. Te simți ca un observator, în fața căruia râul memoriei aduce la mal amintirile de ieri.
Nu încerca imediat după despărțirea dificilă să construiești o nouă relație, să-ți faci noul partener un medicament pentru durerea sufletească. Dă-ți timp ca să te refaci și să îți regândești experiența pe care ai trăit-o. Te va ajuta să fii mai puternică.