Până și cea mai ieftină cafea poate fi preparată delicios, dacă știi câteva trucuri. Ai nevoie de sare, piper și puțin unt. Sarea este un potențiator de aromă, la fel ca și zahărul, care îndepărtează amărăciunea din cafea.
De îndată ce cafeaua este gata, adaugă trei boabe de piper și lăsă-le 2 minute. Toarnă, apoi, băutura într-o ceașcă și scoate boabele de piper. Adăugă zahăr, un praf de sare și, după dorință, o linguriță de unt, potrivit DcNews.ro.
Americanii numesc astfel de cafea Bulletproof (nume dat de inventatorul ei, Dave Asprey). Această cafea accelerează activitatea creierului și revigorează. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet, o cafea cu unt te va ține sătul și câteva ore.
Astăzi vă dezvăluim rețeta unui pandișpan pufos și delicios. Cei mici îl vor adora. Pandișpanul făcut după rețeta prezentată mai jos are un gust delicios și luxuriant. În plus, se prepară rapid și simplu.
Veți avea nevoie de:
făină - 350 grame.
praf de copt - 10 grame,
unt - 70 grame,
lapte - 240 grame,
ouă - 4 bucăți,
zahăr - 250 grame.
Rețeta pas cu pas
Puneți untul într-o cratiță, turnați laptele și pune pe un aragaz să se încălzească. Spargeți ouăle într-un bol mare, turnați zahărul și mixați cu un mixer electric. Cerneți făina, împreună cu praful de copt, și adăugați-o în bolul cu ouă.
Laptele răcește un pic și s adaugă în bolul cu restul ingredientelor. Amestecați bine aluatul ca să nu fie cocoloașe.
În acest moment, tapetați o formă de 20x25 cm cu hârtie pergament și turnați aluatul. Pandișpanul se coaceți timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata poate fi decorat cu zahăr pudră. Poftă bună!