Cuplurile care au cea mai mare sansa de a rezista sunt cele in care partenerii obisnuiesc sa bea impreuna, arata un studiu norvegian.
Compatibilitate este mai mare in cazurile in care el si ea beau cam in aceeasi cantitate, preferabil moderat, iar riscul unui divort in cazurile cuplurilor casatorite este redus semnificativ.
Consumul de alcool a devenit un obicei cand iesiti in oras cu prietenii sau va bucurati de o cina romantica, dar daca vreti ca relatia voastra sa nu se duca pe apa sambetei trebuie sa aveti grija ca nu cumva unul dintre voi sa intreaca masura.
Cand unul dintre parteneri obisnuieste sa bea mai mult decat celalalt nu poate sa insemne decat vesti proaste pentru relatie, sustin specialistii de la Norwegian Institute of Public Health.
Dupa ce au analizat in jur de 20.000 de cupluri, acestia au ajuns la concluzia ca cea mai ridicata rata de divort (26,8%) era intalnita la cuplurile in care femeia consuma mai mult alcool decat partenerul. Daca situatia este inversa, in mod surprinzator, riscul de divort este de doar 13.1%, in timp ce in cazurile in care ambii parteneri obisnuiesc sa consume mult alcool riscul unui divort este de doar 17.2%.
Explicatia poate fi data de faptul ca femeile care consuma alcool in cantitati ridicate nu sunt la fel de usor acceptate, cum se intampla in cazul barbatilor.
“Obiceiul unei femei de a consuma mul alcool interfereaza cu viata de familie si responsabilitatile ei de mama si afecteaza rolul de model pe care il joaca pentru copii.”, a dezvaluit Ellinor Major, unul dintre autorii studiului.