Pentru pasta de henna ai nevoie de: 1/4 cană pudră henna colorată, 2 linguri de ceai negru bine fiert, 1 lămâie, 4 picături de ulei de eucalipt.
Pentru aplicarea tatuajului vei avea nevoie de: un tub cu pâlnie a cărei gură să fie de mici dimensiuni, beţişoare pentru ureche, dischete demachiante, lămâie, zahăr, ulei de măsline.
Urmează paşii de mai jos:
1. Amestecă pudra henna cu ceaiul negru, uleiul esenţial de eucalipt şi cu zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecul obţinut trebuie să aibă textura pastei de dinţi, poate chiar puţin mai fină. Odată ce ai obţinut textura dorită, pune amestecul în recipient şi lasă-l să se aşeze preţ de câteva ore.
2. Curăţă bine locul în care vei face tatuajul, pentru a te asigura că pasta de henna va avea aderenţa dorită.
3. Apasă apoi tubul treptat, pentru ca pasta de henna să iasă şi să îţi permită să faci desenul dorit. În cazul în care ai greşit, poţi şterge cu ajutorul unui beţişor pentru urechi.
4. Vei observa că pasta se va întări şi atunci e momentul ca tu să aplici peste aceasta un amestec obţinut din zeama de lămâie şi zahăr, care va înmuia pasta, permiţând pielii să abdoarbă în continuare pigmenţii coloraţi. Pentru a obţine un tatuaj mai pigmentat, aplică de cât mai multe ori zeamă de lămâie şi zahăr. Poţi folosi, pentru a grăbi uscarea tatuajului, un uscător de păr.
5. Apoi, tot ce trebuie să faci este să stai cu pasta de henna cât mai mult pe piele. De preferat ar fi 12 ore, pentru ca tatuajul tău să fie unul intens.
6. Pentru a îndepărta pasta întărită, foloseşte o dischetă demachiantă îmbibată în ulei de măsline. În următoarele 12 ore, vei observa că nuanţa tatuajului va deveni din ce în ce mai intensă.
Pont: Pentru ca tatuajul să reziste cât mai mult, evită contactul cu apa în primele 12 ore după ce îndepărtezi pasta.
ATENŢIE! Pentru a evita apariţia unor reacţii alergice la henna, ai face bine să testezi pasta pe o porţiune mică de piele.