Din fericire pentru tine, există acest mini-ghid care te va ajuta să micșorezi orice piesă vestimentară, fie că este nouă și prea mare pentru tine, fie că s-a lărgit în timp de la prea mult purtat și spălat.
Pasul 1: Citește eticheta
Unele materiale intră la apă mult mai repede decât altele, iar un procentaj mare de bumbac înseamnă, de obicei, că tricoul respectiv se va micșora cu cel puțin 20%. Cu toate acestea, și lâna, inul și mătasea intră la apă, dar mai greu, iar materialele sintetice, precum nylon, poliester și spandex nu prea se micșorează.
Pasul 2: Fierbe un ibric de apă
Ia un ibric mare sau o oală, suficient de mari pentru a-ți încăpea piesa respectivă de vestimentație și umple-o cu apă, care să ajungă la punctul de fierbere. Imediat ce apa începe să facă bule, oprește focul.
Pasul 3: Pune tricoul, fusta, bluza sau ce vrei să micșorezi, direct în apa fierbinte
Ai grijă să nu te opărești, dar bagă hainele în oală sau ibric. Pentru acest pas te poți folosi de aceeași oală în care ai fiert apa sau poți transfera apa în alt recipient și cel mai bine e să te ajuți de un clește de lemn, cu care să tot învârți materialul.
Pasul 4: Lasă tricoul acolo
Timpul pe care-l lași să se scurgă va determina cât de mult se va micșora tricoul. Îl poți ține doar 5 minute sau până ce apa se răcește complet. După expirarea timpului, scoate tricoul și stoarce-l ușor.
Pasul 5: Repetă acești pași
Dacă încă nu ai obținut mărimea pe care o voiai, poți pur și simplu repetă toți pașii până când haina respectivă ajunge să te încapă cum îți dorești. Ține minte însă că în funcție de materialele conținute, poți micșora ceva doar până la o anumită formă sau mărime.
Cum să micșorezi orice piesă vestimentară
Toată lumea are cel puțin un tricou care-i place, dar este purtat rareori, deoarece e prea larg, cumpărat de altfel doar pentru că materialul sau imprimeul erau atât de frumoase, însă mărimea clar nepotrivită. Indiferent cum ai obținut acel tricou supradimensionat, cu siguranță nu vrei să pari tot timpul îmbrăcată într-un cearșaf, așa că speri ca într-o bună zi să intre cumva mai mult la apă.