Fara bariere in calea periajului!
Stiai ca tartrul impiedica efectuarea corecta a periajului? Asta deoarece, acesta reprezinta o combinatie de saruri minerale care se depoziteaza intre dinti. Formarea lui este inerenta. Insa este important sa-l indepartezi in timp util. Detartrajul se realizeaza numai in cabinetele stomatologice cu ajutorul unor periute speciale sau prin sistemul air flow. Nu te ingrijora. Dantura ta nu va fi slabita in urma tratamentului.
Afla cum sa mentii dantura sanatoasa in cadrul campaniei Velvet Dental – „Evalueaza-ti sanatatea dentara!”.
Pierderea de auz la copii
Ajuta-ti copilul sa se bucure de sunetele lumii lui. Daca a fost diagnosticat cu pierdere de auz sau tu ai observat o potentiala problema, ia masuri cat de repede. “Este importanta interventia cat mai repede cu putinta. Asta deoarece, si cateva luni de amanare echivaleaza cu o intarziere semnificativa in dezvoltarea normala a creierului” declara Diana Badea, audiolog Starkey Laboratories. Studiile au aratat ca interventia timpurie imbunatateste dezvoltarea limbajului si creste performantele la invatatura.
Vino in centrele Starkey impreuna cu copilul tau: Bucuresti, Brasov, Cluj, Pitesti si Timisoara. Evaluarea este gratuita.
Atelierul de joaca - adresat copiilor care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita.
• Urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale.
• Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau o activitate artistica.
• Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita
Intalnirile se desfasoara saptamanal, joi intre 16.30-18.00.
Costul este de 200 lei/4 intalniri. In acest cost este inclusa si intalnirea prealabila cu parintii si copilul. In cadrul acestei intalniri prealabile se achita primele patru intalniri.
Atelierul se va desfasura in str. Badea Cartan, nr 14, sector 2, zona Stefan cel Mare.
Atelier de comunicare pentru adolescenti
Gestionarea emotiilor care apar in viata adolescentilor si care adesea sunt foarte intense : furie, anxietate, tristete, singuratate
- Dificultati de comunicare: cum sa comunic eficient; ce vor ceilalti de la mine, ce vreau eu de la ei.
- Cum sa relationez cu sexul opus ?
- Cum sa imi imbunatatesc relatia cu familia mea ?
- Cum imi aleg prietenii si ce loc ocup in grupul de prieteni ?
- Dependenta de calculator/ Internet.
- Timiditate
Metoda de lucru folosita va fi psihodrama psihanalitica, o abordare terapeutica care permite cunoasterea de sine folosind jocul de rol si impartasirea experientelor participantilor prin dramatizarea lor si prin punerea in cuvinte a celor traite in timpul derularii lor. La sfarsitul fiecarei luni, va avea loc si o intalnire in familie pentru fiecare participant.
Grupul va fi coordonat de psiholog Cristina Calarasanu si psiholog Ilinca Petrescu.
Intalnirile se desfasoara saptamanal, marti intre 10.30-12.00.
Costul este de 200 lei/4 intalniri si in acest cost intra si intalnirea preliminara cu parintii si copilul. Primele patru intalniri se achita in cadrul intalnirii preliminare.
Adresa este str. Badea Cartan, nr 14, sector 2, zona Stefan cel Mare
Pentru inscrieri la vreunul dintre atelierele de vacanta de mai sus:
Psiholog Cristina Calarasanu - 0729752145
[email protected]
S-a lansat “ORA DE FRUCTE” – program educational anual pentru elevi
Dole, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de fructe si legume proaspete din lume, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a lansat editia pilot a unui nou program educational anual denumit „Ora de fructe”, care promoveaza in randul elevilor din ciclul primar alimentatia echilibrata si consumul zilnic a 5 portii de fructe si legume proaspete.
“Ora de fructe” a debutat in luna mai in fata a aproximativ 300 de elevi de clasa a IV-a din 4 scoli din Bucuresti. Elevii, alaturi de cadrele didactice, au primit gratuit ghidul fructelor, au discutat si au gustat salate de fructe proaspete, preparate din banane, mere, pere, struguri, kiwi, ananas si alte fructe care le-au captat copiilor atentia. Pe langa placerea degustatului fructelor, lectiile deschise au avut ca obiectiv schimbul activ de informatii legate de beneficiile unei alimentatii echilibrate si au fost animate de 2 actori - mascotele programului.
“Activitatile programului “Ora de fructe” au fost gandite in functie de varsta elevilor, care au invatat, intr-un mod creativ, despre avantajele consumului de fructe. Este esential pentru copii la aceasta varsta sa primeasca informatii corecte despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa si, de aceea, consider ca programul este foarte important si ideal ar fi sa fie extins in toate scolile”, a declarat doamna Rodica Binder, inspector pentru invatamantul primar in cadrul Inspectoratului Scolar Sector 1, Bucuresti.