Deteşti broaştele şi te scârbeşte gândul că grădina ta este plină şi că poţi fi atinsă, în orice moment, de una? Ei bine, iată câteva metode care te ajută să le ţii departe de curtea ta!
Controlează-le habitatul
Broaştele stau la tine în curte pentru că au condiţiile necesare supravieţuirii. Aşadar, fă tot posibilul pentru a le îngreuna situaţia.
În primul rând, broaştele trebuie să aibă acces la o sursă de apă. Dacă îndepărtezi toate sursele de apă din grădină (bolul cu apă al câinelui, un mic iaz sau o baltă mică făcută în dreptul unui robinet stricat), broaştele nu vor mai avea unde să îşi depună ouăle, dar nici unde să se adăpostească pe timp de noapte.
Apoi, broaştelor le plac zonele cu iarbă mare şi tufăriş, unde se pot ascunde de privirile curioşilor pe timp de zi. Aşadar, nu ar strica să tunzi gazonul din curte şi să tai tufărişul.
Păstrează întunericul pe timpul nopţii în grădina ta. Cu cât ai mai multe surse de lumină în curte, cu atât mai multe insecte vor fi atrase de lumină, iar broaştele vor avea hrană suficientă.
Foloseşte repelente naturale
Sarea, odată intrată în contact cu pielea broaştelor, le oferă acestora o senzaţie bizară, care le va determina să se îndepărteze. Aşadar, poţi pune grămăjoare de sare pe alocuri în curte. Ţine cont de faptul că sarea afectează fertilitatea solului aşa că evită zonele în care ai de gnd să plantezi ceva.
Oţetul şi zeama de lămâie sunt, de asemenea, eficiente atunci când vine vorba despre îndepărtarea broaştelor. Fă o soluţie dintr-o parte de oţet (zeamă de lămâie) şi una de apă, pe care pulverizeaz-o apoi în zonele în care broaştele se adună de obicei. Odată ajuns pe picioarele broaştelor, acest amestec oferă senzaţia de arsură şi le determină să părăsească zona cu pricina.