"Nu există un aliment mai bine echilibrat din punct de vedere nutritiv decât ciorba...cu condiția să știi să o faci", arată nutriționistul Mihaela Bilic.
"Cea mai pricepută şi mai mare furnizoare de ciorbă e mama. Astăzi m-a "înzestrat" cu o oală de ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de varză, să-mi ajungă câteva zile...crede ea!?! Pentru că recunosc, când am ciorbă mănânc doar ciorbă! În copilărie mi se spunea "ciorbareasa" şi trebuie că existau motive pentru asta”, spune Mihaela Bilic.
Specialistul în nutriţie spune că este cea mai la îndemână variantă care te ajută să pierzi în greutate.
"Cu ciorba nu poți greși, nici pentru sănătate, nici pentru silueta. E apa multă cu legume, făinoase sau leguminoase şi ceva carne sau smântâna când nu e post. Ţine bine de foame şi poți să o consumi şi seara, de aceea zic francezii "souper" la cină.
Ciorba ca fel unic este o alegere dietetică în orice situație, iar faptul că e un preparat fiert pică bine oricui, nu am auzit persoane care să aibă probleme cu digestia de la ciorbă. Cine o are în casă să o pună la loc de cinste pe masă!
Așa am făcut eu cu oala de ciorbă de la mama, m-am "înarmat" cu ardei iute şi nu mă las pana nu o termin! Azi au fost 3 porții şi aş mai fi mâncat dacă nu simțeam că-mi pleznește burta", a scris nutriţionistul Mihaela Bilic pe Facebook, potrivit Antena 3.