Daca intr-o familie exista vegetarieni, asta nu ar trebui sa fie o problema pentru ceilalti, deoarece existamulte moduri de preparare si mancaruri care sunt la fel de bune si pentru unii, si pentru ceilalti.
Intrucat la o masaobisnuitase servesc intotdeauna mancaruri de legume sau salate crude, acestea sunt sigur potrivite si pentru vegetarieni.
Apoi, si pentru noi „consumatorii normali" nu este deloc rau samancam mai des preparate din peste, iar pentru un vegetarian pestele este de asemenea indicat ca o completare foarte gustoasa meniului strict vegetarian. Mai ales ca exista nenumarate specii de peste care se apropie la gust de cea a carnii, deci este indicat de a inlocui mai des carnea cu peste.
Din pacate stiu cain Bucuresti este greu de gasit peste proaspat, dar am gasit in magazine peste refrigerat / congelat de foarte bunacalitate, iar cu tehnica actuala si pestele congelat prezinta incredere si are gust foarte bun. Important este ca pestele sa nu fi fost decongelat si apoi recongelat, deci trebuie cumparat de la comercianti seriosi si apoi pestele trebuie imediat gatit.
La fel si pentru noi nevegetarienii este bine sa gatim diferite preparate din tofu (branzade soia). Tofu este un aliment de mare valoare nutritivasi poate fi gatit foarte divers, in magazine existand deja o mare varietate de produse din tofu.
El este un aliment de baza in bucataria asiatica si reprezinta si pentru bucataria europeana un mod interesant si sanatos de diversificare a meniului.