Intr-adevar poate fi dificil pentru sefi, mai ales in cazul unor firme mai mici, sa gaseasca spatiul, timpul si banii necesari pentru a "upgrada" spatiul de lucru, insa din investitie ar putea rezulta mai mult decat un birou "frumusel".
Ce zici de cutiile acelea din colt sau de lumina fluorescenta? Acestea, impreuna cu alti "factori de stres" - absenta luminii naturale, zgomotul, inghesuiala - ii vor epuiza incet, dar sigur, pe angajati. Acestora li se va risipi "cheful" de munca si nu vor mai investi aceleasi resurse in realizarea sarcinilor zilnice.
Un studiu al British Council for Offices (Consiliul Britanic pentru Birouri) arata ca spatiul de lucru influenteaza puternic satisfactia angajatului la locul de munca (ponderea spatiului in gradul de satisfactie total este de 25%-n.r.) si ca un birou confortabil reduce absenteismul cu pana la 15%, crescand totodata productivitatea cu 20%.
Prin urmare, acel "plus" la capitolul productivitate ar trebui sa conteze, mai ales pentru firmele mici, care depind de munca unui numar restrans de angajati.
Citeste articolul intreg pe dailybusiness.ro si continua cu Top accesorii pentru un birou cochet, Stil eco la birou sau 10 metode pentru a fi mai vesela la birou.