Scriitorul Stephen King, scenaristul David Mamet, profesorul de la Harvard Steven Pinker, scenaristul Andrew Kevin Walker, Howard Suber profesor la UCLA Film School, dar și Andrew Goldberg sunt printre cei care au împărtășit cu restul umii secretele succesului lor.
Motivul pentru care scrii
Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: ”De ce ar citi cineva ceea ce scriu eu?”, iar acesta nu este un semn al depresiei ci o întrebare existențială, pentru că nimeni nu vrea să citească prostii și trebuie să le dai oamenilor un motiv ca să creadă în tine. Nu presupune din start că ceea ce este interesant pentur tine va fi pentru toată lumea. Jason Hallock, analist de top la Paramount Pictures, spune că ”indiferent de ceea ce scrii, este vital să ai un cârlig de care să se agațe oamenii și să-i faci curioși”. Cel mai important este să te gândești a public în primul rând, lucru esențial nu numai în laturile artistice ci și la birou, în afaceri, diferența fiin d doar de limbaj, dar orice ar fi trebuie să spui ceva interesant, lucru destul de greu.
Scrie
Fă-ți timp să scrii 2-3 fraze prin care să rezumi totul și testează-le pe cineva, dacă acei câțiva oameni sunt interesați de mai multe amănunte, atunci ești pe drumul cel bun. Acum, că știi ce nume vei să scrii, așează-te liniștitiă la o masă și pune-te pe lucru. Poate ți se pare ireal, dar pentur a transmite ceva cuiva, chia trebuie să ai o disciplină a scrisului, pentru că înveți să scrii doar scriind, forțându-te să scrii corect și interesant. În plus, dacă o vezi doar ca pe un hobby, așa va și rămâne. Dacă ai un anumit pix sau stilou care te face să te simți bine, atunci folosește-l mereu pe acele și cumpără-ți mai multe fel. Același lucru se aplică și în cazul caietului în care scrii, a foilor pe care le folosești, aplicației de pe telefon sua tabletă și programului în care lucrezi la calculator. Poate fi îngrozitor să stai pe scaun și să scrii, dar trbuie să o faci oricum.
Citește
Trebuie să mai și citești pe lângă orice ai vrea să scrii, pentru că ”dacă nu ai timp să citești nu ai nici timp (sau ustensile) ca să scrii”, spune Stephen King. Astfel înveți cuvinte noi și construcții unice de fraze, deci trebuie să devorezi alte materiale din domeniul tău și nu numai, deoarece înveți imitând. Nu trebuie să te îngrijoreze că vei părea doar o altă copie, fiindcă deși vei prinde din tehnicile de scriere, vei filtra totul prin prisma propriului vocabular și a propriilor experiențe.
Cum să-ți îmbunătățești exprimarea în scris
Câteodată, nu știi exact ceea ce vrei să spui, alteori, nu știi cum s-o spui și cel mai des, nu te poți urni din loc ca să scrii nimic. Indiferent că este vorba despre rapoarte oficiale sau prezenări de la birou, romanul pe care îl pregătești sau o recnezie a unui loc în care ai fost poți folosi următoarele trucuri pentru a te exprima mai bine.