Pentru a nu reveni la salon o dată la patru-şase săptămâni, doamnele stilate au găsit diverse trucuri la care să apeleze şi care să le scutească astfel de cheltuieli între 80-160 lei la un salon de nivel mediu. Nu trebuie neglijate însă nici sfaturile specialiştilor prezentate în următoarele rânduri.
Înţelegeţi diferenţa dintre produse - Vopseaua de păr poate fi de mai multe feluri, cu sau fără amoniac, permanentă sau temporară, cu sau fără nuanţator şi altele. În ceea ce priveşte culorile permanente, acestea au de obicei două componente active menite să deschidă cuticulele, astfel încât firul de păr să poată fi decolorat sau colorat, în funcţie de preferinţe. Cineva care nu este foarte sigură ce vopsea să folosească ar putea să încerce întâi o culoare semi-permanentă ca mai apoi să-i caute echivalentul profesional.
Folosiţi un produs de menţinere a culorii - Acestea sunt, de asemenea, de două tipuri: cele care conţin o cantitate destul de mică de culoare, pentru a păstra efectul vizual de proaspăt şi acelea care nu adaugă culoare, dar ajută la închiderea cuticulei, pentru stabilizarea nuanţei. Institutul The Good Housekeeping Research a testat un număr de 24 produse şi printre altele a ajuns la concluzia că şampoanele pentru păr vopsit chiar ajută la menţinerea culorii în comparaţie cu cele normale.
Evitaţi sulfaţii - Sulfaţii şi detergenţii folosiţi în şampoanele normale produc acel luciu pe care mulţi îl asociază cu părul curat, însă aceştia pot usca foarte tare firul de păr şi duc într-un final la căderea acestuia.
Folosiţi apă mai rece - Culoarea părului proaspăt vopsit se mai poate păstra şi folosind apă mai rece la spălare. Apa fierbinte poate duce la întinderea firului de păr şi distrugerea celulelor din acesta. Spălarea părului cu apă mai rece poate stabiliza culoarea pentru mai mult timp.
Protejaţi-l împotriva soarelui - Nu numai pielea trebuie protejată împotriva razelor UV. Radiaţiile pot decolora atât părul vopsit cât şi pe cel natural, drept pentru care este recomandat să folosiţi un produs cu factor de protecţie solară şi să purtaţi o pălărie sau o şapcă, mai ales la plimbări lungi în aer liber.
Hidrataţi-l - Tunsorile extravagante, produsele de styling şi colorările succesive distrug firul de păr de la rădăcină şi un păr distrus se va observa cel mai adesea întâi după culoare. Asiguraţi-vă că folosiţi un balsam de păr corespunzător şi o masca adaptată tipului de păr, pe care să le aplicaţi mai ales pe vârfuri, deoarece acestea se despică primele. Puteţi folosi ulei marocan, de argan sau de cocos, dar eliberaţi-vă programul după aceea, întrucât pentru perioada cât va fi prezent uleiul pe păr acesta va fi destul de încărcat şi deci este recomandat statul în casă.
Întoarceţi-vă la salon - Unele saloane oferă tratamente gratuite sau foarte ieftine de întreţinere. Acest serviciu durează de obicei în jur de zece minute şi podoabă capilară vă va mulţumi. În plus, atunci când rădăcinile cresc se poate interveni doar cu o nouă colorare.
Cum să-ţi menţii culoarea părului timp îndelungat
Odată cu tendinţele moderne de ombre, curcubeu sau şuviţe de păr arse, multe femei s-au confruntat cu problema menţinerii culorii alese pe termen îndelungat.