Tocmai de aceea, aceasta are nevoie de o îngrijire specială pentru a își menține aspectul plăcut și proprietățile în timp. Mai jos găsești câteva sfaturi despre cum să întreții o jachetă din blană naturală.
Întreținerea corectă a hainelor de blană
Ca aceste minunate calități să reziste cât mai mult este necesar să respecți câțiva pași simpli. Depozitarea hainei din blană se va face întotdeauna în locuri uscate, ferite de lumina puternică și directă a soarelui. Prin această metodă, eviți decolorarea materialului și îi menții strălucirea originală, prelungindu-i concomitent și durata de viață.
Este bine să o păstrezi pe un suport rezistent, care nu îi deformează în niciun fel liniile croielii și să nu o acoperi niciodată cu protecții din plastic sau alte materiale ce împedică o aerisire corespunzătoare. Încearcă să eviți atragerea mirosurilor neplăcute sau uscarea excesivă a blănii prin folosirea în abundență atunci când o porți a substanțelor care conțin alcool sau diverse uleiuri pentru corp.
De asemenea, obiceiurile de zi cu zi precum purtarea genții prea voluminoase pe un singur umăr sau statul un timp îndelungat în scaunul mașinii personale deformează haina de blană și îi afecteaza în mod negativ ținuta.
Curățarea eficientă a blănurilor naturale
Este practic imposibil, având în vedere și rolul ei principal, să nu expui niciodată o haină de blană la un mediu umed cauzat de ploi sau ninsori specifice vremii reci. Însă, când acest lucru se întâmplă, sunt anumite reguli pe care este recomandat să le respecți pentru a nu o deteriora. Geacă din blană nu poate fi curățată la fel ca alte tipuri de jachete de iarnă din cauza perilor săi speciali. Nu se vor folosi metode mecanice pentru a înlătura umezeala, ci după ce a fost îndepărtat excesul de apă cu mâinile, va fi lasată să se usuce treptat într-un mediu uscat și bine ventilat.
În această etapă este bine să ai la îndemână un umeraș fără sârme sau alte porțiuni contondente ce o pot afecta definitiv. De asemenea, este recomandat să o duci ori de câte ori este nevoie la o curățătorie profesională unde există produse și personal specializat în efectuarea acestui procedeu, iar riscurile de deteriorare sunt minime.
Metodele de curățare care pot deteriora o blană naturală
În nici un caz nu trebuie să încerci să scoți petele existente cu mișcări mecanice apăsate, frecare insistentă, dispozitive abrazive ca periile aspre sau diverse soluții ce conțin substanțe dăunătoare sau corozive. Nu utiliza uscătorul atunci când haina a fost expusă unui mediu umed, deoarece acesta îi poate deteriora perii fini naturali într-un mod ireversibil.
Strălucirea și caracteristicile impresionante ale unei haine de blană naturale vor fi păstrate mereu intacte dacă o îngrijești și o depozitezi corespunzător de fiecare dată!