Pentru a te bucura din plin de aroma frunzelor de dafin, ar trebui să ştii următoarele lucruri:
Atunci când foloseşti frunze de dafin în ciorbe şi supe, ar trebui să le prăjeşti înainte în ulei, asta pentru că frunza de dafin îşi pierde gustul înţepător pe măsură ce este prăjită, rămânând numai aroma plăcută.
Dacă foloseşti frunzele de dafin în sosuri, rupe-le înainte pentru că eliberează un gust deosebit atunci când sunt sfărâmate.
Frunzele de dafin pot fi folosite şi pentru a prepara ceai. Pentru asta trebuie să faci infuzie de frunze de dafin mărunţite. Poţi consuma ceaiul ca atare sau poţi folosi şi alte ingrediente precum ghimbirul.
Beneficii frunze de dafin:
- ajută la scăderea colesterolului datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi
- ţine diabetul sub control, scăzând nivelul de zahăr din sânge
- previne apariţia cancerului datorită antioxidanţilor valoroşi pe care îi conţine
- îmbunătăţeşte vederea, fiind o sursă bogată de vitamina A