În momentul în care lucrurile devin mai serioase, unul dintre parteneri începe să se simtă vinovat de faptul că părinții nu-i cunosc jumătatea mai bună, dar fix atunci este momentul să faci prezentările, așa că iată cum să facilitezi totul.
Când să le faci cunoștință părinților cu iubitul tău
Pentru acest lucru, trebuie să te bazezi pe instinctul tău, astfel încât dacă simți că partenerul este unul de încredere și de viitor, n-ai de ce să mai stai pe gânduri. Dacă nu ești încă foarte convinsă, discută mai întâi cu prietenii tăi, deoarece ei au tendința să vadă mai multe decât tine, fiind mai obiectivi. În plus, grupurile de social media sunt o metodă bună de a afla dacă iubitul te înșeală sau îți este fidel, iar când ești convinsă de viitorul relației voastre, poți face prezentările.
Acordul este important
Introducerea familiei este un lucru foarte important și nu poți forța pe nimeni să-ți cunoască părinții, dacă nu vrea. Vorbiți mai întâi despre acest lucru și ce înseamnă el pentru voi, ca să nu aveți surpriza de a descoperi că nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Nu încerca să-l surprinzi chemându-l la tine acasă când sunt ai tăi prin preajmă, deoarece el își poate face de fapt alte planuri.
Apropouri și surprize
După ce partenerul tău a fost de acord să-ți cunoască familia, încearcă să-i vorbești despre părinții tăi și eventual restul cu care mai locuiești, apoi fă același lucru cu cei ai casei, pentru ca toți cei implicați să aibă măcar impresia că deja știu câte ceva despre partea opusă. Convinge-i pe toți cei implicați să fie ei înșiși și totul va fi bine.
Încredere, umilință și curiozitate
Sunt șanse mai mari ca iubitul tău să fie plăcut de părinți dacă va părea interesat de viețile lor și mai ales de a ta înainte să te cunoască, schimbând în acest timp mai multe expresii faciale și, pe alocuri, tonul vocii. Este în regulă să aibă emoții în ziua întâlnirii, dar trebuie să aibă totuși încredere în forțele proprii, iar în privința mediului, convinge-o pe mama ta să nu organizeze o mare masă festivă ci să fie ceva foarte relaxat, ca o masă în familie.
Învață-l cât mai multe despre pasiunile părinților tăi
Oamenii au tendința să stea mai mult pe lângă cei care le sunt asemănători și să-i placă mai mult pe cei care au aceleași pasiuni ca și ei, deci instruiește-ți iubitul în privința a ceea ce le place sau nu părinților tăi și vorbește cu el despre temperamentul lor. În plus, asigură-te că știe care sunt subiectele pe care e mai bine să nu le abordeze, dacă vrei să aibă măcar o șansă de a face o impresie bună.
Scurt și la obiect
După cum am spus, primele întâlniri lungi, în jurul unei mese festive cu trei feluri de mâncare și desert, sunt chinuitoare pentru prea multă lume. Primele întâlniri sunt făcute doar pentru a se cunoaște, apoi puteți face tot ce vreți împreună, acum însă e mai bine ca întâlnirea să fie una scurtă și la obiect. Ține cont de faptul că relațiile se leagă în timp.
Cât de simplu se poate
Există o preconcepție conform căreia primele întâniri trebuie să fie cu dichis, la un restaurant bun, unde să faceți multe poze împreună și să schimbați cadouri, dar adevărul este că vrei ca toată lumea să se simtă cât mai bine cu putință și atmosfera să fie una relaxată. Tocmai de aceea, prezentările ar trebui făcute acasă, eventual servind felul de mâncare preferat al partenerului tău.
Cum și când să le faci cunoștință părinților cu iubitul tău
Cercetările arată că adolescentul tipic începe să socializeze cu sexul opus de la vârsta de 11-14 ani, iar între 15-19 ani relațiile cu acesta devin o parte importantă din viață, dar tăria unei relații variază în funcție de mai multe lucruri.