Sangerarea anala este un simptom comun pentru mai multe afectiuni din zona colonului si zona recto-anala printre care fisura anala, hemoroizii, dar si boli mult mai grave. Aparitia unei sangerari in aceasta zona nu trebuie ignorata, iar o vizita la medic este puternic recomandata. Asta nu inseamna ca orice sangerare anala trebuie sa provoace panica. In realitate, acestea sunt majoritatea provocate de hemoroizi interni.
Cel mai important semn care sugereaza natura problemei este culoarea sangelui si momentul in care acesta apare.
1. Daca sangerarea este provocata de prezenta unui hemoroid in interiorul canalului anal, atunci sangele va fi de culoare rosu aprins, observabil pe hartie sau in closet. Un aspect general valabil in ceea ce priveste sangele aparut in timpul scaunului este intensitatea culorii acestuia: sangele rosu aprins vine de la suprafata, aproape de anus, pe cand sangele inchis la culoare are ca provenienta zone mai indepartate din colon sau chiar din stomac in cazul ulcerelor.
2. Daca sangerarea apare doar in timpul scaunului, acesta este din nou un semn ca vinovatul este un hemoroid si nu ceva mai grav. O sangerare care apare fara scaun sau care apare in timpul scaunului, dar nu se opreste, impune vizita imediata la camera de garda a celui mai apropiat spital. Astfel de simptome nu trebuie ignorate niciodata.
3. Nu in ultimul rand, daca sangerarea apare la persoane cu varste de pana in 50 de ani care lucreaza mult pe scaun, sunt sedentare sau ridica greutati, daca apare la femei insarcinate sau la femei aflate in perioada post partum ori daca este insotita de alte simptome ale hemoroizilor precum dureri sau mancarimi usoare, este cel mai probabil vorba despre hemoroizi interni.
Mai mult despre acest subiect pe www.hemoroizistop.ro/hemoroizi-interni