Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul ca un consum moderat de bere poate avea un rol in stimularea producerii de "colesterolul bun" (colesterolul HDL), conducand astfel la reducerea riscului de aparitie a bolilor coronariene.
Shela Gorinstein, coordonatoarea studiului, a reunit o echipa de 20 de specialisti alaturi de care a finalizat cercetarea. Subiectii studiului au fost 48 de barbati, cu varste cuprinse intre 46 - 72 de ani, care prezentau un risc de afectiuni coronariene.
Pe toata durata studiului, barbatii au fost impartiti in doua grupuri: in primul grup, subiectii au consumat o cantitate moderata de bere, iar in al doilea grup, subiectii au consumat doar apa. Din punct de vedere al alimentatiei, timp de o luna, cat a durat studiul, subiectii din ambele grupuri au beneficiat de acelasi regim alimentar, bogat in fructe si legume.
Rezultatele studiului realizat de cercetatorii israelieni arata ca, la 21 dintre cele 24 de persoane din grupul celor care consuma moderat bere, au fost identificate modificari pozitive ale nivelul compozitiei chimice a sangelui, modificari asociate cu un risc scazut de aparitie a bolilor cardiace; acest lucru nu s-a intalnit si in cazul persoanelor care au consumat doar apa. Aceste modificari au constat intr-o reducere a nivelului "colesterolului rau" si o crestere a nivelului "colesterolului bun", precum si intr-o crestere a nivelului de atioxidanti. Sursa: Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Citeste si: Berea te ajuta sa ai oase mai puternice
Berea, remediu natural impotriva pietrelor la rinichi
Bei 2-3 beri pe saptamana? Afla ce beneficii are acest lucru
Niacina din bere, utila in prevenirea si tratarea depresiilor
Bei bere cu moderatie? Acest lucru poate imbunatati memoria si atentia