Niciun alt lucru nu creeaza mai mult stres in mintea ta decat atunci cand te simti prins in capcana de o boala sau o afectiune. Gandurile negative si grijile care te coplesesc te vor consuma la propriu pe interior si vor crea o tensiune in corpul tau, agravand bolile si leziunile. Chiar daca este imposibil sa previi raspandirea stresului, mediatia te poate invata cum sa te ocupi de stres, dar mai ales cum sa te detensionezi.
Meditatia de astazi este indreptata spre eliberarea tensiunii, un exercitiu extras din cartea Mindfulness For Health: A Practical Guide To Relieving Pain, Reducing Stress And Restoring Wellbeing. Scopul meditatiei este de a-ti muta constiinta in jurul corpului tau, acordand atentie acelor zone de tensiune si apoi sa respiri usor “inspre” ele, conform specialistului citat de Daily Mail. Urmeaza instructiunile de mai jos si descarca o piesa sau o melodie relaxanta, numai buna pentru meditatie:
* Fie stai pe un scaun cu spatarul drept, in pozitie verticala, dar relaxata; fie stai intinsa pe podea cu bratele pe langa corp.
* Inchide-ti ochii. Lasa-ti umerii, gatul, spatele si fata sa se relaxeze, sa se “calmeze”. Simte punctele de contact dintre corpul tau si podea sau dintre corpul tau si scaun.
* Fii atenta la respiratia ta. Incearca sa iti simti intregul corp cum se dilata si se contracta.
* Ghideaza-ti constiinta catre prima zona de tensiune. Permite-i respiratiei tale sa o aline, sa o calmeze si sa o "maseze".
* Concentreaza-ti constiinta catre urmatoarea zona de tensiune pentru cateva minute, iar apoi catre urmatoarea, pana cand ai explorat cele mai tensionate 10 zone ale corpului tau.
* Deschide ochii si misca-ti usor corpul.
Citeste si: Rugaciunea si cafeaua iti asigura succesul in cariera
Autosugestia - Cum si cand sa o folosesti
7 beneficii ale meditatiei demonstrate stiintific
Florentina Opris te invata cum sa iti gasesti echilibrul prin stima de sine
Sesiunea de meditatie: 5 minute pentru un echilibru perfect
Sursa foto: freedigitalphotos.net