Adriana Bahmuţeanu

Adriana Bahmuţeanu i-a făcut un parastas lui Silviu...

Citeste mai mult»
emily

Al cincilea sezon al serialului "Emily in Paris" va fi...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a ajutat Ipswich Town să recruteze un jucător...

Citeste mai mult»
cuplu

Un studiu revoluționar arată cum fericirea partenerului...

Citeste mai mult»
anca

Mesajul emoționant al Ancăi Țurcașiu despre nepoțica sa,...

Citeste mai mult»
P. Diddy

P. Diddy este acuzat de o nouă agresiune sexuală asupra...

Citeste mai mult»
Vladimir Shklyarov

Poliţia rusă a deschis o anchetă după moartea unui...

Citeste mai mult»
Marius Borg Hoiby

Fiul prinţesei moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei,...

Citeste mai mult»
Ridley Scott

Ridley Scott spune că sărutul gay al lui Denzel...

Citeste mai mult»
Adriana Bahmuteanu

Adriana Bahmuțeanu îi cere ajutorul premierului Ciolacu...

Citeste mai mult»

Beyoncé va susţine un concert live pe Netflix în 25...

Citeste mai mult»
Charles Dumont

Charles Dumont, compozitor pentru Edith Piaf, a murit la...

Citeste mai mult»
motan

Un motan din Scoţia dispărut de acasă, găsit la 500 km...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Conan O'Brien va fi gazda ceremoniei Oscar 2025

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

James Bond - Următorul actor va fi în vârstă de 30 de ani...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va apărea în sezonul doi al serialului "Wednesday"

Citeste mai mult»
colier

Un misterios colier cu diamante de 300 de carate a fost...

Citeste mai mult»
celine dion

Céline Dion a avut o apariţie surpriză la prezentarea de...

Citeste mai mult»
Denzel Washington

Denzel Washington anunţă că va juca în "Black Panther 3"...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa de Wales va fi gazda concertului de Crăciun de...

Citeste mai mult»
John

John Krasinski, desemnat ''cel mai sexy bărbat în viaţă''...

Citeste mai mult»
Silviu Prigoană

Care a fost cauza decesului lui Silviu Prigoană

Citeste mai mult»
exerciţii fizice

Cinci minute de exerciţii fizice în fiecare zi ar putea...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla îşi reia angajamentele oficiale, însă cu...

Citeste mai mult»
pudra

Cum să creezi un machiaj de lungă durată

Citeste mai mult»
inel

Un inel de logodnă de 70.000 de dolari trebuie returnat...

Citeste mai mult»
Chris Martin

Chris Martin a întrerupt un concert pentru a ajuta un...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a apărut în public pentru a doua zi consecutiv

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate revine în viaţa publică şi va participa la...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Trei persoane au fost inculpate în legătură cu moartea...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna a criticat realegerea „infractorului condamnat,...

Citeste mai mult»
credit

Recomandări pentru un sfârșit de an organizat și relaxat

Citeste mai mult»
Tyka Nelson

Cântăreaţa Tyka Nelson, sora lui Prince, a murit la...

Citeste mai mult»
TikTok

O provocare de pe TikTok determină zeci de adolescente să...

Citeste mai mult»

Notariat Dorobanți Raluca Tunescu

Citeste mai mult»
sport

De ce este esențial să facem mișcare dimineața și seara

Citeste mai mult»
Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, despre victoria lui Trump: „Înseamnă o...

Citeste mai mult»
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg a refuzat să-i pronunţe numele lui Trump...

Citeste mai mult»
copil

Top 5 pilote pentru copii: confort și calitate pentru...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a susţinut-o pe Kamala Harris la ultimul miting...

Citeste mai mult»

Cum traim experienta lui Neptun in domiciliu - I

Am pornit la aceasta analiza de la un citat aparut in saptamanalul Capital: “psihologia investitorilor este aceeasi: foarte greu ar cumpara actiuni dupa ce piata a scazut cu 30%-50% si par mai dispusi ca intr-o astfel de conjunctura sa-si marcheze pierderile si sa astepte pentru a cumpara mai ieftin ulterior. Pe de alta parte, daca aud la televizor ca bursa a urcat cu 100% in ultimul an, ar fi foarte tentati sa cumpere pe termen scurt, pentru ca, poate, piata mai creste cu 15%-20% inainte de a atinge potentialul maxim.” (Psihologia investitorilor si ciclurile pietei, IULIAN PANAIT, presedinte, KTD Invest )

Caderea bursei s-a produs in momentul in care Neptun parcurgea ingresul in Varsator, adica se intorcea in semnul vecin domiciliului, unde a stat aproximativ 14 ani, dupa ce s-a lafait patru luni in semnul de domiciliu, ne-a trimis tot felul de semnale pentru a ne gandi cam ce ne asteapta in urmatorii 14 ani. De ce spun asta? Pai, ia priviti ce s-a petrecut in lume in aceste patru luni.

In primul rand, miscarile de revendicare a propriei libertati, a dreptului de a-si decide soarta, desfiintarea asa numitelor regimuri totalitare precum si amplificarea misarilor feministe in teritorii in care, acum 20 de ani, abia daca se amintea de statutul femeii – Egipt,Tunisia, Libia, Siria. Si ganditi-va ca toate aceste evenimente nu sunt decat un preambul la urmatorii 14 ani! Asa ca suntem asteptati sa participam la evenimente pe care intelepciunea orientala le numeste "vremuri interesante". Neptun va reveni in Pesti pe 3 februarie 2012. Trecerea se va face pe un septil (51.42 grade) cu Pluto, aspect similar cu trecerea lui Neptun in domiciliu in 1520. Semnificativ pentru mutarea din 2012, a fost precedata de trecerea lui Uranus in Berbec si a lui Jupiter in Taur, ca sa nu mai spun ca si Saturn va fi pe punctul de a trece in Scorpion. Evident, direct proportional, creste si starea de neliniste pentru ca ne simtim ca niste actori in teatrul vietii, suficient cat sa rezoneze cu preocuprile noastre concrete dar nu neaparat sa se si exteriorizeze. Toate planetele lente se afla la inceput de drum in semne diferite iar in lumina reflectoarele sunt marile institutii internationale si serviciile publice, transporturile, sanatatea, educatia, politia si justitia, drepturile omului s.a.

Acestea vor fi in centrul atentiei datorita repercusiunilor - pretul platit pentru schimbarile dorite, modul in care se va face aceasta plata si daca ne putem permite sa platim, trei elemente esentiale, atat in plan individual, dar si in cel colectiv – combustibili, gaz, apa electricitate si autoturism. Privite singular, costurile nu par mari dar daca globalizam, privim situatia in ansamblu, problema devine una serioasa si grava. Niciuna din aceste probleme nu pot fi rezolvate prin pretul tot mai mare si, culmea, care se si plateste! Ca natiune o stim din experienta proprie! Neptun este o planeta care influenteaza generatii, asa ca atunci cand vorbim despre ea, va trebui sa luam in considerare o plaja cat mai larga de semnificatii si nu sa ne referim doar la un eveniment anume.

Neptun in domiciliu in 1356 configureaza geopolitic Europa cu implicatii care au ajuns pana in zilele noastre, sa nu uitam ca Anglia, Franta, chiar si Spania si Portugalia, cu mici ajustari sau completari s-au manifestat ca identitate politica, sociala si culturala fara echivoc. Reforma protestanta din 1520 a insemnat o pierdere semnificativa pentru Biserica Catolica; in 1684, Anglia avea ultimul rege catolic, iar Isaac Newton avea sa extinda limitele fizicii prin teorii care sunt studiate si astazi in scolile din toata lumea dupa cum perioada 1846 - 1862 a insemnat moartea relatiilor sociale de tip feudal, dar si a feudalismului ca sistem. Intrebarea este la ce sa ne aasteptam in 2012, va fi mai bine sau mai rau? Tot ceea ce pana mai ieri parea sigur, astazi se dovedeste extrem de fragil.

Sisteme, institutii si dinastii au suferit schimbari profunde sau sunt pe cale de disparitie, chiar daca agonia este lenta si lunga - comunismul si capitalismul dispar ca sistem, relatiile generate de acestea sunt intr-o continua schimbare, monarhia ca sistem a devenit un element de traditie prerogativele acesteia restrangandu-se, biserica abandoneaza dogmatimul in favoarea deschiderii catre probleme mult mai pamantesti, invatamantul - internet versus cultura dobandita prin citit s.a. In timp ce Pluto sta in Capricorn, ar fi de asteptat ca provocarile fundamentale sa se produca la nivelul autoritatii si institutiilor de baza din societate, lucru care se si petrece, dar greu de cuantificat vizibil pentru ca facem parte activa din cadrul acestui proces, este ca si cum astralul semnalizeaza ca incepem sa platim pentru dezinteresul sau indiferenta fata de lucruri care trebuiau sa ne atraga atentia de la bun inceput.

Apoi, Neptun in Varsator implica institutii internationale menite sa ajute. Cativa actori pe pietele financiare au castiguri salariale de ordinul milioanelor de dolari sau euro, in timp ce restul populatiei se zbate intre credite sau diverse imprumuturi ca sa o scoata la capat. Ganditi-va, in contextul crizei economice, ce s-a intamplat si ce se poate intampla in continuare numai in Romania. Cea mai acuta criza este ce a locurilor de munca si a locuintelor, urmate de cea a sanatatii si educatiei. Daca, spatiile locative, pana mai ieri pareau cat de cat sigure sau un bun care sa ii scoata pe proprietari din incurcatura, astazi, odata cu retrocedarile, foarte multe familii s-au trezit in strada, desi au cumparat locatiile respective cu zeci de mii de euro luati prin credit bancar, iar acum au ramas si cu casa luata si buni de plata pentru ca sistemul bancar are propriile sale legitati.

Oferta FMI - insitutie interntionala, a fost una tentanta dar ce repercusiuni a generat - reducerea salariilor functionarilor publici cu 25 %, slabirea sistemului de coercitie a politiei si armatei prin disponilizarea aproape in totalitate a personalului civil, reducerea sau impozitarea pensiilor celor care zeci de ani au platit contributii sociale la stat, prabusirea sistemului de sanatate si cele care vor urma. Instabilitatea din Orientul Apropiat a avut, de asemenea, un impact puternic asupra pietii titeiului si a produselor petroliere! Pretul titeiului a crescut de aproximativ 5 ori in ultimii 14 ani. Aceasta a dus la o reactie in lant - cresterea pretului la toate marfurile transportate, inclusiv la alimentele de baza, moment in care cei cu venituri fixe, mai ales pensionarii, au trebuit sa aleaga intre sanatate sau intre incalzire si mancare. Ca si cum aceastea nu au fost de ajuns, penuria de produse alimentare s-a insinuat printr-o combinatie de crestere a populatiei lumii, seceta si recolte proaste.

In 2008, rezervele mondiale de produse alimentare au ajuns la doar 11%. In Anglia, latifundiarii si proprietarii de bunuri imobiliare au fost nevoiti sa puna ipoteca de pana la 75 % pe bunuri pentru a face fata cheltuielilor de intretinere. In Bangladesh, unde se platesc salariile cele mai mici din lume, anul trecut 50 % din acesta se ducea pe...un sac de orez. Anul acesta, pretul orezului a crescut cu 24% iar la grau cu...120%. Intrebarea este daca in lume se va stabiliza pretul productiei la alimentele de baza si astfel sa ajute ca pretul alimentelor sa nu mai creasca si sa solutionam astfel proliferarea speculei? Toate acestea se intampla astazi, la doar o luna dupa revenirea lui Neptun in Varsator. Daca mergem pe teoria ca fiind ultimele 3 grade Varsator de fapt, Neptun este deja in domiciliu, ma gandesc ce se va petrece in urmatorii 14 ani. Sa asistam la o revolta mondiala? Nimic nou nu se naste linistit!

Schimbarile au inceput de mult si vor urma in cascada, doar ca ele nu sunt numai unele de suprafata, schimbarile adevarate sunt profunde, curand vom constientiza necesitatea acestora. Cum pretul titeiului a explodat se pare ca politicile economice se vor orienta spre producerea de energie nucleara, cu invatamintele de rigoare dupa incidentul Fukuyama, sau cea neconventionala - energia solara, campurile de moristi eoliene, energia apei sau a biogazului s.a. Ma intreb ce se va intampla in societatile care s-au civilizat pe campurile de extractie sau cu societatile producatoare de produse petroliere? De ce spun asta, pentru ca energia nucleara, desi nepopulara, poate deveni o optiune ieftina pe termen lung. E clar, omenirea are de ce sa fie ingrijorata. Nu este de mirare ca se discuta de politici durabile in ceea ce priveste pescuitul, dupa ce rare ori in lume s-a protejat pescuitul intensiv, iar astazi multe specii de pesti sunt pe cale de disparitie.

UE incearca de ceva vreme sa obtina dreptul de a pescui in largul coastei vestice a Africii pentru ca bancurile de pesti oceanic s-au rarit simtitor. Cu toate acestea, nu exista o politica coerenta care sa protejeze pescuitul oceanic, asa ca nu este o idee utopica daca luam in calcul programe internationale de protejare a pescuitului, mai ales cel industrial care reprezinta doar 15 % din totalul normelor de pescuit, dar este responsabil 80 % de deteriorarea mediului marin.

Pe de alta parte, vedem cum preturile cunosc o continua curba ascendenta, care nu da semne sa coboare. Sacrificiile care au tot fost amanate sunt brusc necesare - ceea ce se petrece in Statele Unite este un semnal de alarma!! Sunt lucruri pe care generatia sub 35 de ani nu o cunoaste. Spectrul somajului este un alt aspect ingrijorator. Relatiile de munca si nu doar acestea, relaiile in general, sunt intr-o mare criza, o dilema pe care va trebui sa o depasim in primul rand, spiritual. Oamenii au tot mai putine surse de subzidenta, nu mai petrec timpul liber asa cum o faceau acum 30 de ani sa spunem, iar industria de divertisment este in colaps ca sa nu mai amintesc de derizoriul celor care isi spun vedete. Vedeta este ca si respectul, statutul trebuie castigat, nu proclamat! Preocupari abandonate de pe vremea copilariei pot reveni brusc in actualitate cu un impact neasteptat.

La noi se vorbeste tot mai des despre meseriile uitate! Haideti sa ne oprim putin la Scala Barbault sau Scara Barbault. Extrem de cunoscuta in astrologia mundana mai putin in celelalte ramuri ale astrologiei, se refera la coroborarea evenimentului astrologic cu cel istoric. Pe scurt, Scala Barbault reprezinta distanta in grade dintre pozitia intiala a unei plante in cadrul unui ciclu si pozitia ulterioara a aceleiasi planete in cadrul altui ciclu, plus sau minus cateva grade. Aspectele urmarite sunt aceleasi - cojunctie, sextil, patrat, trigon, inconjunctie sau opozitie. Ciclurile pot interfera in perioadele de degradare sa spunem, la - 90 de grade sau - 30, este vorba despre distanta dintre momentul intersectarii ciclului fata de momentul 0 considerat initial.

Ce este de retinut, totul este ciclic, cu perioade de ascensiune si perioade de degradare, este, de fapt, o adaptare a teoriei spengleriene a ciclurilor de civilizatie daca vreti. Andre Barbault a aliniat pe aceasta scala ciclurile de la Jupiter (prima planeta sociala) pana la Pluto. Cele mai mari minusuri - 135 sau - 90 au aparut in perioada celor doua razboaie mondiale. O pozitie similara s-a remarcat in timpul crizei financiare de la inceputul anilor 90 sau in momentul prabusirii bursei de pe Wall Street. Anul 2009 a reprezentat un mare minus care se reflecta inca in criza creditelor si a pietei bursiere din prezent. Surprinzator, anul 2012 reprezinta un plus frumos si sanatos, ca sa spun asa.

In schimb, in perioada 2013 - 2021, economia mondiala nu arata prea bine. Anul la care omenirea trebuie sa fie foarte atenta este 2016, un an in care spiritele se pot incinge din nou si actiuni care nu au fost rezolvate sau au fost amanate pot fi repuse pe tapet. In februarie 2012 cand Neptun se va instala pentru 14 ani in semnul de domiciliu, iar planetele sociale Jupiter si Saturn vor fi in opozitie. Sa ne amintim de anul 2000 cand Pluto in Sagetator incepuse sa scuture din ce in ce mai tare ideea de globalizare si Neptun in Varsator care exacerba sentimentul libertatii. Daca vom corobora si patratul cu Uranus din Pesti, provocarile cele mai mari au avut loc la nivel de comportament social.

Conditiile unei vieti decente in umbra creditelor au devenit mai mult decat acceptabile, iar accesibilitatea acestora din urma s-a generalizat la nivel mondial - case pe credit, autoturisme e credit, bunuri de consum pe credit s.a. Odata cu intrarea lui Pluto in Capricorn am inceput sa realizam care este costul real al acestor credite, Pluto a scos la lumina imprudenta si cheltuiala nejustificata si a inceput sa ne oblige la o restructurare interioara, sa ne asumam greselile daca vrem sa mergem mai departe. Unul din vinovatii principali pentru cheltuielile fara precedent a fost obsesia de a ne depasi conditia sociala. Toate acestea au insemnat bonusuri pentru unii, milioane de euro aruncati pe lux si proprietati, iar bancile le-au facilitat materializarea dorintelor de mai mult si mai mult. Problema era unde vor ajunge.

In momentul de fata, criza creditelor s-a blocat. Unde? Taman la banci, pentru ca acestea au inceput sa ii execute pe datornici. Este genul de comportament care genereaza revolta impotriva institutiilor neptuniene care raman indiferente la suferinta umana atata timp cat ele isi ating targeturile. Poate ca odata cu intrarea lui Neptun in domiciliu, va vindeca omenirea de obsesii si va opta pentru politici practice si realiste, mai ales colective. Cresterea costurilor vietii de zi cu zi ne va face un pic mai atenti cu privire la modul in care ne folosim banii, gandim de doua ori inainte de a renunta la o haina care nu este veche, dar a iesit din moda, vom cumpara alimente atat cat ne este necesar. Probabil omenirea a avut nevoie de blocajul acesta pentru a aprecia viata la justa ei valoare. Dar mai ales, a inteles un lucru esential: resursele naturale sunt finite, numarul populatiei creste exponential si trebuie sa fim mai constienti cu modul in care gestionam ceea ce a mai ramas.

                                                                           - va urma -

[gallery:1592]
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

gogoantaelena (11.09.2011, 20:25)
Va atmir si va iubesc foarte tare,sunt cativa ani de cind nu vam mai intilnit si mi-as dori foarte mult s-a va revad,cu respect Elena.
Răspunde-i
Minerva (08.09.2011, 21:12)
Da, este vorba despre Fukushima. Apropo, Fukuyama este un obscur zeu al mor?ii în mitografia japoneza, alaturi de Amaterasu O-Mi-Kami ?i perechea sa Izanagi.
Răspunde-i
arina arina (08.09.2011, 12:07)
Incidentul Fukuyama ???
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi