Fetelor, cat de mult ne-am dorit la apartamentul de bloc sa gasim si cel mai mic loc de depozitare, sa scapam de ambalajele inutile pentru noi, dar de care nu prea ne puteam debarasa sau nu puteam lua garantia unui produs fara ambalaj.
O casa, indiferent de suprafata, ne ofera cateva spatii, pentru depozitare. La prima vedere aceste spatii par "pierdute", dar la o analiza mai atenta, le gasim foarte usor intrebuintare, si anume sa depozitam in ele. Primul exemplu ar fii spatiul de sub scara, la casele fara subsol,unde scara nu se continua si catre demisol sau subsol. Indiferent de modelul scarii, sub rampa a doua ce ajunge la etaj ramane un spatiu destul de inalt si practic, care poate fi ori inchis cu rigips si o usa, ori poate fi mobilat: rafturi, de exemplu, si lasat aparent deschis. O scara in apropierea intrarii poate tine loc de cuier si pantofar.
Un alt spatiu la fel de util este si capatul de hol. De multe ori, intr-o compartimentare rectangulara, cu un hol central si usi stanga -dreapta observam ca holul ramane neutilizat intr-unul din capete. Acolo poate sa exista o fereastra care sa lumineze holul, dar daca nu este un spatiu tocmai mic, propun inchiderea lui in rigips si astfel apare inca o debara.
Camera tehnica este iar un spatiu bun pentru depozitare, avand in vedere ca are nevoie totusi de o suprafata (volum) mare in caz de implozie, dar ca utilitati nu ocupa foarte mult spatiu. Se monteaza centrala murala si eventual un rezervor de apa sub ea, restul spatiului poate fi mobilat cu rafturi , tinand loc de camara.
O casa, chiar cumparata de-a gata sau la rosu poate suferii mici completari, menite sa va ajute sa mai debarasati.