Vezi în continuare ce au descoperit specialiștii, lucruri care te fac să câștigi încrederea unei alte persoane și să te relaxezi.
1. Când un grup de oameni râde, fiecare persoană se uită la persoana pe care o place mai mult
După o glumă bună sau în mijlocul unei discuții interesante, fiecare persoană se uită instinctiv la persoana pe care o place cel mai mult din grupul respectiv. Deci pentru a afla totul despre membrii unui anume grup, pregătește-te cu câteva glume bune.
2. Când ești nervoasă mestecă ceva
Încearcă să mesteci ceva înaintea unei conversații importante, a unui discurs public sau orice alt eveniment te face să fii agitată. Nimeni nu mănâncă atunci când se simte în pericol, dar când mesteci, creierul tău crede că este totul bine și frumos, prin urmare, te relaxezi și te simți mai calmă.
3. Holbatul te ajută să scoți orice informație de la cineva
Dacă nu îți place răspunsul pe care l-ai primit de la cineva sau ți se pare că te minte și îți ascunde ceva, atunci continuă să te holbezi. În această situație, liniștea va fi atât de insuportabilă, încât interlocutorul va fi gata să-ți spună orice, doar să se audă ceva.
4. Imaginează-ți că viitorul tău angajator este cel mai bun prieten al tău
Ca să rămâi calmă în timpul unui interviu sau al unui examen, închipuie-ți că cel din fața ta este unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi, cu care nu te-ai mai văzut de mult. Acest truc te va ajuta să te liniștești instantaneu și să răspunzi la întrebări mult mai ușor.
5. Dacă trebuie să lucrezi mult cu oamenii, pune o oglindă în spatele tău
Dacă la locul de muncă trebuie să vorbești cu foarte multe persoane, pune o oglindă mică în spatele tău. Vei fi surprinsă, dar multă lume va fi mai politicoasă. Acest lucru se întâmplă pentur că nimănui nu-i place să se vadă supărat sau plictisit.
6. Dacă ai impresia că cineva se uită la tine, cască
Căscatul este extrem de contagios, deci pentru a-ți da seama exact dacă cineva se uită la tine, cască și uită-te în jur. Persoana care se uita la tine va avea tendința să caște.
7. Dacă vrei să oprești o ceartă, ia ceva de mâncare și stai între cei care se ceartă
Acest fenomen se cheamă „efectul omului care ronțăie (snackman effect)”. Pentru că mâncatul este asociat cu relaxarea și calmul, probabilitatea ca cineva să atace o persoană care mănâncă este foarte scăzută, deci conflictul se încheie destul de rapid.
8. Dacă vrei să scapi de ceva, pasează cuiva obiectul în timp ce vorbiți
Pune cuiva o întrebare personală, iar creierul va fi atât de ocupat cu găsirea unui răspuns adecvat, încât celelalte acțiuni vor fi făcute aproape din instinct. În această situație, cele mai multe persoane iau orice li se întinde, fără a mai sta pe gânduri.
9. Dacă vrei să te împrietenești repede cu cineva, cere-i să te ajute
Ar trebui să-ți fie extrem de ușor, deoarece ajutorul poate fi doar în direcția în care trebuie să-ți întindă un șervețel, să-ți dea dressingul pentur salată, un pix sau o foaie de hârtie. Cel care te va ajuta va crede că te place, pentru că altfel n-ar face nimic pentru tine.
10. Programează întâlnirile importante dimineața devreme sau seara cât mai târziu
Oamenii țin minte mai ușor ceea ce se întâmplă dimineața sua seara și mai greu ce fac sau zic la prânz, cand încep să obosească și metabolismul le încetinește după o masă copioasă. Orele de la mijlocul zilei sunt în ceață și tocmai de aceea este indicat să-ți programezi lucrurile importante la prima sau ultima oră a zilei. Dacă trebuie să te duci la un interviu, încearcă să fii primul sua ultimul care ajunge acolo.
11. Fii atentă la direcția picioarelor când vorbești în mijlocul unui grup
Direcția în care se îndreaptă picioarele oamenilor te ajută să-ți dai seama ce simt aceștia când vorbesc cu tine. Dacă intri într-o conversație și cineva se întoarce doar cu trunchiul spre tine, dar nu și cu picioarele, înseamnă că nu te place. În plus, dacă vârfurile degetelor sunt în altă direcție, acest lucrur indică faptul că vor să plece cât mai repede.
12. Vei câștiga încrederea cuiva dacă îi imiți gesturile
Dacă repeți gesturile cuiva și stai în același fel sau ai aceleași expresii faciale, aceste imitări subtile te vor ajuta să-i câștigi încrederea, datorită gesturilor familiare, pentru că majoritatea oamenilor se plac pe ei înșiși. Cel mai important însă, este să nu exagerezi, altfel se va vedea urât că imiți intenționat.
Cunoaște-ți aproapele mai bine și păstrează-ți calmul, urmărind aceste 12 trucuri comportamentale
Există câteva trucuri psihologice de care nu ești conștientă până când nu citești despre ele, deoarece lucrează la nivel subconștient.