1. Ai grija de suprafetele din otel inoxidabil
Pentru a pastra aceste zone din otel inoxidabil curate si stralucitoare, specialistii ne sugereaza sa folosim un spray cu ceara, o data sau de doua ori pe saptamana. Nu pulveriza prea mult, deoarece ultimul lucru pe care ti-l doresti este ca suprafata sa devina grasa. Sterge suprafetele cu o carpa curata, care nu lasa scame, si nu folosi niciodata uleiuri pentru a tine la distanta urmele lasate de degete.
2. Organizarea sifonierelor si dulapurilor
Organizarea dressing-ului tau este primul pas pentru organizarea restului casei tale. Scapa de hainele si accesoriile acelea pe care nu le folosesti si organizeaza restul spatiului in functie de modul in care te imbraxi dimineata si in functie de culoare. Sifonierul tau va arata de acum inainte mai atragator, iar rutina ta de zi cu zi va fi mai usoara.
3. Eliminarea petelor si mirosurilor
Specialistii spun ca pentru a indeparta petele si mirosurile neplacute, spala sau sterge cat mai mult din mizeria urat mirositoare, cat mai repede de la producerea "accidentului" pe covorul sau pe canapeaua ta. In timp ce stergi tapiteria, pune un strat de plastic sau un sac de gunoi intre perna de la canapea si materialul textil, astfel incat sa nu impingi mizeria in perna. Apoi clateste cu apa rece, cat de bine poti. Sterge si spala din nou. Daca inca mai persista un miros rezidual, foloseste o solutie (jumatate din cantitate apa, jumatate otet) si clateste/spala din nou suprafata.
3. Curatarea peretilor vopsiti
Pentru a curata peretii vopsiti, specialistii sugereaza sa incepi cu o carpa curata sau un burete si apa. Daca asta nu functioneaza, inmoaie carpa sau buretele in apa amestecata cu un pic de detergent de vase, cu cat este mai slab, cu atat mai bine. Daca pata persista, aplica cateva picaturi de sapun lichid direct pe buretele umed sau pe carpa pe care o folosesti pentru curatarea peretelui.
4. Curatarea covoarelor
Pentru ca suprafetele pe care calci zi de zi sa arate curate un timp mai indelungat, specialistii sugereaza sa iti scoti pantofii atunci cand ajungi acasa, dar sa lasi sosetele, deoarece daca mergi desculta pe anumite suprafete, picioarele tale lasa in urma lor uleiuri naturale care atrag murdaria. Incearca sa pui aspiratorul cat mai des - unii specialisti sugereaza sa aspiri zilnic suprafetele - si sa folosesti un model care are un recipient, astfel incat murdaria sa se stranga spre interior. Schimba filtrul de la aspirator cat mai des, astfel incat praful sa nu se intoarca in locuinta ta.
5. Grija pentru dale si placi
Specialistii sugereaza sa iti cureti placile de gresie sau de faianta din baia si din bucataria ta cu un produs de curatare care un PH neutru pe eticheta. De asemenea, poti sa amesteci putin bicarbonat de sodiu in apa pentru a obtine un produs de curatare homemade. Toarna jumatate de cana de bicarbonat de sodiu in 8 sau 9 litri de apa si amesteca bine. Apoi aplica lichidul cu un mop obisnuit sau cu un mop cu burete si sterge podelele.
6. Indepartarea petelor de pe blatul de bucatarie
Poate fi destul de dificila indepartarea petelor de pe granit, dar "cheia" este, potrivit specialistilor, sa stergi petele cat mai repede cu putinta. Poti indeparta mizeria si sa elimini mucegaiul cu o solutie simpla dintr-o jumatate de cana de amoniac in 4 litri de apa. Pentru majoritatea petelor de cafea sau de suc, poti folosi putin peroxid de hidrogen (in limbajul curent, apa oxigenata) in apa, plus cateva picaturi de amoniac.
7. Reorganizeaza biblioteca
Sorteaza cartile dupa marime si subiect. Scoate si arunca orice coperti rupte si prafuite care strica aspectul bibliotecii tale. Aliniaza cartile, unele vertical, altele orizontal, intr-un tipar ritmic. Acest lucru va rupe monotonia din randurile de carti.
8. Grija pentru podelele din lemn
Cheia pentru pastrarea pardoselilor din lemn intacte (sa arate noi, ca in prima zi) este sa eviti slefuirea excesiva; de asemenea, foloseste farfurioare sub ghivecele in care ai plante, pentru a evita daunele provocate de apa, foloseste protectii pentru piesele de mobilier, iar in acest fel vei evita zgarieturile; da cu mopul o data pe saptamana, cu un sapun delicat pentru parchet sau lemn. Sursa: housebeautiful.com.
Citeste si: 5 piese de mobilier perfecte pentru camera copilului
Culori care induc creativitatea - Vopseste-ti si tu camera asa
3 puncte slabe ale locuintei tale pe care le folosesc hotii
Cum cureti podelele, in functie de materialul placilor
Trucuri care te ajuta sa faci livingul sa para mai spatios
Cum transformi o camera masculina intr-o incapere mai feminina
Cum iti decorezi locuinta in stilul clasic: culori, mobilier, modele