CV-ul tau trebuie sa includa faptul ca ai mai lucrat in domeniu, deci specifica pozitiile pe care le-ai ocupat in trecut, date, pentru a demonstra ca esti un angajat loial si educatia, certificarile si dezvoltarea profesionala, pentru a-ti putea fi verificat istoricul.
Nu folosi CV-ul pentru a le spune celor de la HR ceva ce stiu prea bine, si anume cu ce se ocupa persoana care ocupa postul respectiv. Incearca, in schimb, sa demonstrezi cat de bine ai facut tu acest lucru!
Prezinta provocarile intampinate, solutiile creative pe care le-ai gasit si rezultatele pe care le-au adus eforturile depuse de tine!
Cum afli daca CV-ul tau este plictisitor?
1. Obiectivul e mai lung de sase propozitii? Ai grija sa fii concisa daca vrei sa impresionezi!
2. Ai inclus mai mult de trei calitati personale in CV? Concentreaza-te mai degraba pe abilitati concrete, de interes pentru domeniul respectiv care pot aduce beneficii anagajatorului, in loc de trasaturi de caracter, care nu pot fi cuantificate.
3. Abilitatile practice si experienta sunt greu de identificat? Curata-ti CV-ul astfel incat acestea sa iasa in evidenta de la o prima parcurgere a textului.
4. Istoricul seamana cu un spot publicitar? Nu te apuca sa explici angajatorului motivele pentru care ai fost angajata in trecut, ci limiteaza-te la a descrie acele momente care te pun in valoare si realizarile demne de a fi mentionate!
5. Ai mai mult de 5 liniute la fiecare job in parte? Incearca sa incorporezi detaliile mai putin importante sub o “umbrela”, astfel incat sa nu plictisesti cu aspecte din aceeasi categorie.
6. CV-ul tau da nastere unor intrebari? Daca raspunsurile la toate intrebarile pe care le ridica istoricul tau nu se regasesc in CV, fii sigura ca nu se vor sinchisi sa te sune pentru a lamuri chestiunea. Cu toate acestea, nu trebuie sa cazi in extrema cealalta, din dorinta de a nu fi vaga. Trezeste-le interesul si lasa-i sa vrea sa descopere mai multe despre tine!
Citeste si:
Nemultumita de actualul job? Reorienteza-te in 5 pasi simpli!
Puterea exemplului: 12 femei care te motiveaza, in functie de profesie