Iată care sunt cele mai ușoare metode de ameliorare ale acestor simptome, ce poți adăuga în dietă pentru a-ți fi mai bine și ce poți face ca să previi complicațiile.
1. Ia-ți un animal de companie
Dacă ai un animal de companie, mai ales un câine, riscul bolilor de inimă va fi scăzut, pentru că legătura specială ce se creează între tine și alt suflet îți scade ritmul cardiac și te ajută să faci față stresului. În plus, dacă ai un câine, te vei plimba mai mult prin natură și vei face exerciții cardiovasculare care îți îmbunătățesc funcționarea inimii și a vaselor de sânge.
2. Alege vinul în locul berii
Un studiu realizat în anul 2015 a confirmat faptul că vinul îmbunătățește sănătatea inimii. În comparație cu alt tip de alcool, acesta conține antioxidanți și componente din plante, iar băut cu moderație este benefic sănătății, acest lucru însemnând 1 pahar de vin roșu pe zi pentru femei și cel mult 2 pahare pe zi pentru bărbați.
3. Mănâncă picant
Piperul și ardeiul iute extind vasele de sânge și cresc fluxul sanguin. Aceste condimente ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai bine și păstrează tensiunea în limite normale. De asemena, îți încălzesc mâinile și picioarele, dar dacă piperul este prea picant pentru tine, adaugă dietei tale mai mult usturoi, care relaxează vasele de sânge și crește nivelul de hidrogen ce îmbunătățește circulația. Usturoiul este bogat în antioxidanți care previn formarea cheagurilor de sânge.
4. Poartă hainele potrivite
Doctorii sugerează ca hainele strâmte să fie evitate complet. Pantalonii mulați sau colanții îngreunează circulația sanguină și facilitează dezvoltarea venelor varicoase. În schimb, hainele potrivite ca măsură sau chiar mai largi, permit sângelui să circule normal prin organism.
5. Adaugă în dietă alimente bogate în acid folic
Unul dintre cele mai importante motive ca să consumi suficiente alimente bogate în acid folic este că acesta ajută la regenerarea celulară. Acidul folic are legătură cu formarea celulelor roșii, drept pentru care previne anemia. Surse bune de acid folic sunt legumele cu frunze verzi, broccoli, avocado, citricele, bananele, căpșunile, fasolea, mazărea, conopida și morcovii.
6. Ridică-ți picioarele
Dacă îți ridici picioarele deasupra nivelului inimii îți vei îmbunătăți circulația imediat, pentru că se ridică presiunea de pe venele din picioare și te ajută să te relaxezi. În plus, mișcă-ți degetele și rotește încheieturile, ca să te simți și mai bine.
7. Du-te la masaj
Un masaj bun crește circulația și stimulează fluxul sanguin la nivelul țesuturilor moi. Mai multe studii au arătat că masajul are efecte pozitive prin mișcările delicate, dar ferme, care îmbunătățesc circulația sângelui și a limfei. Dacă poți, bucură-te de câte 1-2 masaje pe săptămână.
Dacă ai probleme cu inima sau vasele de sânge, fă aceste 7 lucruri
Aproape toată lumea are uneori picioarele reci sau furnicături în extremități, dar dacă acest lucru se întâmplă zilnic, atunci ai nevoie de ajutor, pentur că arată cât de slabă este circulația ta periferică și poate duce la afecțiuni ale rinichilor, vene varicoase sau alte probleme.