De exemplu, un cont fals de Twitter, realizat sub numele de BBC Breaking News, a pornit acest zvon cum că actorul principal din Harry Potter, Daniel Radcliffe, ar fi infectat cu Coronavirus, dar reprezentantul acestuia s-a grăbit să dezmintă acest lucru.
În postarea menționată, ulterior ștearsă, se spuneau următoarele: „BREAKING: Daniel Radcliffe a ieșit pozitiv la Coronavirus. Actorul este prima figură publică ce a fost confirmată cu acest virus.” Aceasta s-a dovedit a fi o știre falsă, dar câțiva jurnaliști de la „The New York Times”, „CBS News” și „Politico” s-au grăbit să o preia.
Postarea a fost vizualizată de mii de utilizatori Twitter și nu numai, câștigând credibilitate datorită faptul că acel cont semăna extrem de mult cu adevărata pagină BBC, însă între timp acesta a fost suspendat. Actorul a ales totuși să nu comenteze situația, deși înainte de această situație el încuraja pe toată lumea să respecte regulile de igienă și să se spele des pe mâini cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde.
Daniel Radcliffe NU are Coronavirus
Pe măsură ce ies la suprafață noi informații despre COVID-19, majoritatea oamenilor fac tot ce pot pentru a se proteja și a răspândi măsurile de prevenție, dar există și câteva știri false.