În plus, lămâia este excelentă pentru bolile virale, așa că atunci când ești răcit, trebuie să consumi cât mai multă apă sau ceai cu lămâie.
Cum se prepară apa cu lămâie? Care este secretul principal?
Pentru un litru și jumătate de apă vei avea nevoie doar de 2-3 lămâi mari. În primul rând, ar trebui să speli lămâia și să o tai în felii subțiri. Nu îndepărta coaja!
Apoi pune toate feliile într-un recipient, apăsând ușor pe ele pentru a elibera o parte din suc. Umple recipientul ci apă fiartă călduță și lasă-le să stea așa 2-3 ore, potrivit DcNews.ro.
Nutriționiștii spun că, dacă îți propui să slăbești, atunci apa cu lămâie te va ajuta în acest sens. Cu toate acestea, dacă nu-ți plac băuturile acidulate, poți adăuga puțină miere.
Datorită acestui „elixir”, activitatea sistemului digestiv este activată și procesul de divizare a grăsimilor este accelerat.
NOTĂ: nu este recomandat să bei mai mult de două pahare de apă cu lămâie pe zi, deoarece un exces îți poate aduce daune.
Pe lângă beneficii, apa cu lămâie poate fi dăunătoare. De exemplu, ar trebui să fie băută doar printr-un pai, deoarece acidul poate eroda smalțul dinților. Apa cu lămâie pe stomacul gol va provoca o exacerbare a bolilor cronice ale tractului gastrointestinal. Prin urmare, cei care suferă de gastrită, pancreatită și alte boli ale tractului gastrointestinal ar trebui să renunțe la această idee. Nu pot abuza de o astfel de băutură și de cei care au probleme cu vezica urinară sau au alergii.