În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre beneficiile fructelor și legumelor de vară și cum trebuie acestea introduse în dieta noastră zilnică.
„Este foarte important ca în dieta noastră să introducem fructele și legumele de sezon pentru că natura știe când ni le dă și ni le oferă cu un anumit scop .”, a precizat specialistul în domeniu.Căpșunile sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de sezon, care sunt foarte delicioase și foarte versatile, putând fi consumate atât ca gustare, la mic-dejun sau introduse în diverse deserturi sau smoothie-uri.
Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important să consumăm căpșuni, acestea având un conținut scăzut de calorii și de asemenea, au o cantitate foarte mare de fibre și antioxidanți.
La rândul lor, cireșele sunt foarte bogate în antioxidanți.
„ Un rol foarte important al cireșelor este acela că previne îmbătrânirea prematură. Au o cantitate mare de fibră și un indice glicemic scăzut, deci nu impactează glicemia .”, a spus specialistul în domeniu, potrivit Kfetele.ro.
Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe de sezon, care pot fi consumate atât ca gustare, la micul-dejun sau introduse în deserturi. Specialistul în domeniu recomandă consumul de caise datorită cantității mare de betacaroten și fibre.
Pepenele roșu este fructul care are cea mai mare cantitate de apă, deci hidratează foarte bine organismul. De asemenea, este și o sursă foarte bună de licopen, un antioxidant foarte puternic. Din acest motiv se recomandă a fi consumat zilnic în această perioadă.
Dintre legume, castravetele este cunoscut pentru conținutul ridicat de apă, care contribuie la hidratarea întregului organism, fiind astfel un bun aliat al sănătății tenului. Acesta poate fi consumat atât în salată, cât și în diferite combinații de smoothie.