Versatilitatea acestui produs este însă trecută, deseori, cu vederea. Multe gospodine o ignoră, dar făina te poate scuti de multe neplăceri atunci când gătești sau prăjești diferite alimente.
Îți place să prăjești ouă? Ți se poate părea ciudat, dar puțină făină, adăugată în tigaia unsă cu ulei, te va scuti de o problemă frecventă Află rapid care este acest truc pe care, cu siguranță, îl vei folosi.
Când prăjești ouă sau orice alt aliment, te confrunți adesea cu o problemă majoră: stropii de ulei. Nu doar că murdăresc aragazul și faianța, dar te pot arde. Dar problema a dispărut. Datorită acestui mic truc, vei putea găti în liniște, fără să te temi de stropii de ulei, potrivit DcNews.ro.
Adăugând puțină făină în tigaie, când prăjești un ou, acesta se va găti corect și nu vor apărea stropii de ulei. Și asta motive întemeiate: făina absoarbe umezeala!
Procedeul este foarte simplu: adaugă un praf de făină imediat ce uleiul din tigaie s-a încins. Apoi, amestecați bine până se dizolvat. La final, poți adăuga oul. În mod ideal, acesta trebuie scos din frigider cu câteva minute înainte de a fi prăjit pentru a avea temperatura camerei și pentru a evita șocul termic în timpul gătirii.
Pentru a evita să te arzi cu stropii de ulei, făina este un aliat excelent, dar nu este singurul. La fel de eficientă poate fi și o altă alternativă: sarea.
Acest ingredient are, de asemenea, capacitatea de a absorbi umezeala și de a preveni stropirea cu ulei. Tot ce trebuie să faci este să pui sare pe suprafața tigăii chiar înainte de a aprinde focul.
Apoi adaugă uleiul și lasă-l să se încălzească. În cele din urmă, poți prăjiți ouăle. Datorită sării, vei putea găti fără să te expui la stropii de ulei fierbinte.