Micul dejun poate acoperi majoritatea nutrienților de care organismul nostru are nevoie în fiecare zi. După cum subliniază Vanessa León, consilier nutriționist cu peste 15 ani de experiență, „micul dejun este o oportunitate de a începe să furnizăm un pic din toți nutrienții de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect”.
În acest sens, nu orice mic dejun este suficient. Este adevărat că cei care decid să ia micul dejun au două căi: o fac bine și o fac prost, iar în a doua echipă sunt cei care o fac în grabă, nu sunt atenți la ceea ce mănâncă - umplându-și stomacul cu alimente ultraprocesate care nu îi vor sătura. Există o gafă pe care o fac cei mai mulți oameni: mănâncă mereu același lucru la micul dejun, scrie ABC.
Pentru performanța cognitivă este necesar să se asigure o serie de aminoacizi. Este, de asemenea, foarte important ca creierul să includă minerale precum magneziu și fosfor; omega 3 pentru funcționarea neuronilor. Cu alte cuvinte, corpul și mintea noastră au nevoie de mulți nutrienți, iar acești nutrienți sunt esențiali pentru buna funcționare a creierului.
Dacă de luni până vineri mâncați mereu același lucru la micul dejun, cu o ușoară variație, nu faceți bine. Și, repet, acesta este un lucru care ni se întâmplă aproape tuturor.
„Nu ar trebui să mâncăm același mic dejun dacă ducem o viață activă, nici dacă munca noastră necesită performanțe cognitive ridicate. Nici dacă aveți niveluri ridicate de stres. Se pare că dacă mâncăm exact același mic dejun în fiecare zi, omitem nutrienți. Și nu toată lumea dintr-o familie ar trebui să mănânce exact același mic dejun, deoarece nevoile sunt diferite”, susține Vanessa León.
Ce ai putea să incluzi în alimentația ta la micul dejun, poți afla aici