indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»
irinel

După o viață de lux, Irinel Columbeanu trăiește din 300...

Citeste mai mult»
cafea

Trucul neașteptat care intensifică aroma cafelei și...

Citeste mai mult»
Jeff Bezos și Lauren

Miliardarul Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez, se...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Actorul Gérard Depardieu apare luni în fața instaneței la...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney renunţă la filmele romantice

Citeste mai mult»
tiger

Tiger Woods anunţă că are o relaţie cu Vanessa, fosta...

Citeste mai mult»
Bella Ramsey

O actriță din „The Last of Us” a aflat în timpul...

Citeste mai mult»
cha

Prezentat ca ucigaș de copii, un norvegian a depus...

Citeste mai mult»
ado

"Adolescence", serialul britanic care le dă coşmaruri...

Citeste mai mult»
sampanie

Ce înseamnă o șampanie de calitate? Iată 4 sfaturi despre...

Citeste mai mult»
raivcu

Alimentele la care a renunțat Andreea Raicu după 15 ani:...

Citeste mai mult»
gheb

Ce pedeapsă a primit Gheboasă după ce a fost prins cu 1,5...

Citeste mai mult»
stormzy

Rapperul Stormzy va primi o diplomă onorifică de doctor...

Citeste mai mult»
Olivia Steer

Olivia Steer a pierdut procesul cu europarlamentarul care...

Citeste mai mult»
Dan Bordeianu

Dan Bordeianu a divorțat. A rupt tăcerea abia acum: „Sunt...

Citeste mai mult»
ai

Peste 400 de personalități de la Hollywood i-au cerut lui...

Citeste mai mult»
farduri

Ce culori pentru farduri sa alegi in primavara 2025?

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Noi dovezi despre moartea lui Gene Hackman şi a soţiei sale

Citeste mai mult»
Liam Payne

Fanii cântărețului Liam Payne îi dedică o bancă...

Citeste mai mult»
Kim Soo-hyun

Mai multe branduri au renunțat la contractele cu actorul...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Copiii lui Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul...

Citeste mai mult»
Émilie Dequenne

Actriţa belgiană Émilie Dequenne a murit la vârsta de 43...

Citeste mai mult»
Conan O'Brien

Comediantul Conan O'Brien va prezenta şi gala Oscar din 2026

Citeste mai mult»
Sean 'Diddy' Combs

Sean 'Diddy' Combs va trebui să răspundă la noi acuzații

Citeste mai mult»
Nikki Glaser

Nikki Glaser va fi din nou gazda galei de decernare a...

Citeste mai mult»
intrerupator

Ce tipuri de întrerupătoare sunt potrivite pentru...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla i-a scris o scrisoare lui Gisele Pelicot

Citeste mai mult»

De ce nu ne iese mancarea ca in cartea de bucate?

De în Fii o Gastro Diva 22 iul 2008

Daca va intrebati de ce aspectul preparatelor voastre nu este similar cu acela din cartea de bucate, trebuie sa þineþi cont de faptul ca acele poze sunt facute de profesioniºti, fie de un maistru in arta culinara ºi un fotograf profesionist sau de un maistru in arta culinara care iºi prezinta propriile creaþii.

Deci este vorba de creaþii culinare, nu doar din punct de vedere culinar (compoziþia ingredientelor), ci ºi din punct de vedere artistic (aspect, armonia culorilor, simbolistica), intrucat exista adevarate tradiþii sau trenduri in modul in care se prezinta o mancare pe platou sau pe farfurie.

Pentru asta este nevoie nu doar de experienþa, ci ºi de o formare profesionala, adesea ºi de talent artistic sau de fantezie.Dar fiecare gospodina se straduieºte sa faca mancarea ºi aspectuoasa, nu doar gustoasa.

Deci ºi simplitatea poate fi estetica!


in ceea ce priveºte gustul preparatelor, daca folosiþi exact cantitatea de ingrediente indicata ºi procedaþi precum scrie in modul de preparare, mancarea ar trebui sa iasa aºa cum este data acolo, cu excepþia cazului cand un bucatar nu dezvaluie chiar toate secretele sale.

Dar ºi in aceasta privinþa este necesara o oarecare experienþa pentru a reuºi intru totul!

Nu uitaþi ca acel bucatar nu a scris doar reþeta, ci a creat preparatul respectiv, a experimentat mai multe combinaþii de ingrediente pentru a vedea care se potrivesc mai bine!

Dar in cazul in care vrea sa faca un preparat dupa o alta reþeta, nici pentru un profesionist nu este tocmai uºor sa-l realizeze chiar din prima. Va trebui oarecum sa experimenteze ce secrete ascunde reþeta, ca sa iasa la fel de bine cum a gustat-o pe undeva.

Adevarul este ca, de fiecare data parca o reþeta iese altfel, chiar facuta de aceeaºi persoana. Apoi ea mai trebuie adaptata ºi la propriul gust.

Important este insa ca mancarea sa fie buna la gust, iar in germana se spune:doar prin exerciþiu se ajunge maestru!
(Meºterul cere vreme, nu se face din vedere!).

Daca va place sa gatiþi, incercaþi sa experimentaþi anumite reþete, stabiliþi ingredientele preferate ºi adaptaþi-le la gustul propriu, apoi experimentaþi cum pot fi servite frumos, fara a necesita o elaborare prea complicata, fiindca ºi in haute cuisine nu se mai practica servirea de tablouri pe farfurie, ci exista acum o tendinþa de a servi mancarea cat mai natural posibil, preparata din ingrediente sanatoase ºi fara condimente sintetice (coloranþi, potenþiatori de gust, conservanþi etc.), adica sa se simta gustul natural al ingredientelor folosite.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Andreea Chirila (23.07.2008, 20:48)
ieri am pregatit reteta aceea cu pulpe de pui,cartofi,sucul de la 4 lamai,etc.....a iesit super
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Fii o Gastro Diva
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
02 apr