Societatea in care traim a dezvoltat acest fenomen ca fiind unul normal si existential. Daca "nu iti faci un selfie" inseamna ca esti demodat sau ca pur si simplu nu existi.
In acest material vom incerca sa aflam care sunt principalele motive ale acestei obsesii: "sa facem selfie".
Un studiu publicat de Universitatea din Michigan arata ca oamenii au o doza marita de narcisism, fapt care duce la o serie de stari ce ne determina sa facem cat mai multe poze pe zi. In plus, acest studiu arata ca retelele de socializare sunt ca o oglinda a fiecareia dintre noi si ne dezvolta abilitati dintre cele mai anormale.
Specialistii in comportamentul uman au ajuns la concluzia ca "fenomenul selfie" este unul care vrea sa ne expuna partea cea mai valoroasa. Astfel ca atunci cand punem o poza pe Facebook, Twitter sau Instagram trebuie sa fie una care ne va scoate in evidenta calitatile, si nu defectele.
Totodata societatea in care traim, bazata doar pe frumusetea exterioara, te obliga sa ai o activitate pe retelele de socializare care sa reflecte intocmai cerintele momentului.
De asemenea specialistii sunt de parere ca pozele de tip "selfie" pot ascunde intr-un fel sau altul trecutul, prezentul sau viitorul fiecaruia dintre noi.
Insa ca orice lucru care are si parti negative si parti pozitive, aceasta stare ne ajuta sa ne descoperim pe noi insine si sa ne iubim mai mult propria persoana.
Voi ce parere aveti?
Sursa: Elle.es
Citeste si:
Un nou trend in social media: statuile isi fac poze selfie
Cum sa iti surprinzi invitatii la nunta in 6 pasi simpli
Si-a facut fotografii timp de 7 ani la rand - Vezi ce videoclip a iesit!