Stim, asta este un pic nedrept pentru noi, ceilalti: un nou studiu publicat in revista British Medical Journal a constatat ca consumul de alimente prajite are un impact mai mare asupra indicelui de masa corporala (IMC) pentru persoanele care au deja un risc crescut de obezitate. In traducere: oamenii cu o genetica ce ii predispune sa fie supraponderali sau obezi vor avea sanse mai mari sa se ingrase din cauza consumului de alimente prajite.
O echipa de cercetatori de la Harvard Medical School a analizat informatii si date legate de obezitate a peste 37.000 de barbati si femei. Se pare ca consumul de alimente de tip fast food de patru sau de mai multe ori pe saptamana a avut de doua ori efectul nedorit asupra indicelui de masa corporala pentru persoanele cu cel mai mare risc genetic de obezitate, comparatic cu oamenii cu cel mai mic risc de obezitate.
Asta explica de ce unii oameni sunt capabili sa amance alimente prajite ocazional si reustesc sa nu puna pe ei un numar semnificativ de kilograme, in vreme ce alti oameni iau in greutate de indata ce incep sa se delecteze cu cartofii prajiti. Oricum ar fi si indiferent in ce categorie te plasezi, consumul de alimente prajite nu este benefic pentru sanatatea ta. Sursa: womenshealthmag.com
Citeste si: Andreea Marin mananca dimineata cartofi prajiti?
Cartofii prajiti - Nocivi sau nu?
Cum rezisti tentatiilor - Ce le spui celor care nu iti inteleg dieta