Un stil de viaţă sănătos implică nu doar mersul la sală şi mese regulate, ci şi consumul unor anumite tipuri de alimente.
Iată de ce este recomandat să consumi alimente albastre, violet sau verzi.
Fructele şi legumele albastre sau violet conţin fitonutrienţi precum antocianidine sau resveratrol.
Antocianidinele sunt fitonutrienţii care protejează celulele, îmbunătăţesc memoria şi au efect anti-îmbătrânire, în vreme ce resveratrolul este un fitonutrient care ajută organismul să lupte cu ciupercile.
Poţi obţine aceşti fitonutrienţi consumând orice fel de fructe sau legume de culoare albastră sau violet.
Isothiocyanates şi luteina sunt fitonutrienţi pe care îi vei regăsi în alimentele verzi. Isothiocyanates îţi protejează acidul dezoxiribonucleic (ADN), inhibă agenţii carcinogeni şi stopează dezvoltarea tumorilor. Poţi obţine aceşti fitonutrienţi din legume precum broccoli, varză sau varză furajeră.
Luteina, împreună cu betacarotenul, aparţine de carotenoide. Principalele surse sunt spanacul şi alte legume verzi. Luteina şi zeaxantina înghit razele solare ultraviolete şi neutralizează radicalii liberi din retină (zona fotosensibilă a ochilor), prin care reduc riscul degenerării petei galbene, cauza frecventă a problemelor oculare şi a orbirii la vârste înaintate.